Enkele praktische tips bij een seniorenverhuizing

by admin
0 comment

Ken je het spreekwoord ‘men moet geen oude bomen verpotten’? Het betekent in feite dat je oudere mensen best niet meer laat verhuizen. Maar bepaalde onvoorspelbare omstandigheden dwingen echter naar een ander alternatief te zoeken. Denk maar op het eerste zicht aan een te ruime woonst voor een oudere alleenstaande, problemen met de mobiliteit of de gezondheid. Dan ligt er maar een oplossing voor de hand: verhuizen. Om die verhuis vlekkeloos te laten verlopen, komt Actie Verhuizingen in beeld. Zij zijn onder andere gespecialiseerd in het verhuizen van ouderen. Enkele richtlijnen in een notendop samengevat.

Een minutieuze planning voor de verhuis

Verhuizen is geen alledaagse aangelegenheid. Hou je vooral aan een strikte planning die je op voorhand maakt. Bespreek met familieleden welke taken worden verdeeld. Op die manier is het heel duidelijk wie wat gaat doen. Een niet onbelangrijk aspect dat je niet over het hoofd mag zien is de fysieke paraatheid van de oudere. Verlies niet uit het oog dat sommige ouderen niet meer in staat zijn om hun persoonlijke spullen in te pakken. Actie Verhuizingen kan hierbij een logistieke ruggensteun geven. Over het algemeen gaan ouderen kleinschaliger wonen. Dat heeft tot gevolg dat niet de volledige inboedel nog mee kan worden verhuisd. Bekijk zorgvuldig in samenspraak met de oudere welke meubels mee kunnen en welke niet. Actie Verhuizingen helpt je orde scheppen in deze chaotische periode.

Verwaarloos niet het emotionele

Een woning als oudere verlaten wekt heel wat emoties bij de betrokkene op. In heel veel gevallen hebben oudere mensen hun hele leven in een woning doorgebracht. Waardevolle herinneringen met een speciale betekenis maken hier deel van uit. Overleg samen met de oudere welke spulletjes emotionele waarde hebben en overloop waar dit een speciale plaats kan krijgen. Actie Verhuizingen geeft dan enkele hints hoe je dit probleem op een menselijke manier kunt oplossen.

Gespecialiseerd in seniorenverhuizingen

Een verhuizende ouder bijstaan vergt heel veel tijd voor de naaste omgeving. Als je in tijdnood zit kan je best beroep doen op een verhuisbedrijf dat hierin is gespecialiseerd in seniorenverhuizingen. Als je van plan bent om een gespecialiseerd verhuisbedrijf zoals Actie Verhuizingen wil inschakelen, dan wordt er voldoende aandacht aan de emotionele invalshoek van een verhuis besteed. Vaak wordt rekening gehouden om de nieuwe thuishaven in te richten volgens de oudere structuur waardoor de oudere zich sneller op zijn gemak voelt.

Related Posts

Leave a Comment