4 tips voor het verzorgen van jouw bananenplant

by admin
0 comment

De bananenplant, tevens bekend onder de naam Musa, wordt door veel interieurdesigners en plantenliefhebbers in huis gehaald vanwege haar grote bladeren met een frisgroene kleur. De Musa is dan ook een echte eyecatcher waardoor jij je al snel in de tropen kunt wanen. Ben jij ook op zoek naar een mooie bananenplant om jouw interieur mee aan te kleden en op te vrolijken? Klik hier, en kom er zelf achter welke verschillende soorten bananenplanten er allemaal bestaan. Heb jij jouw nieuwe vriend thuis ontvangen? Lees dan even onderstaande vier tips voor het verzorgen van jouw plant.

 

Op een zonnige, lichte plek

Omdat de bananenplant van origine een tropische plant is, gedijt deze het beste op een lichte en zonnige standplaats. Van een plek in de halfschaduw of schaduw wordt deze mooie plant niet blij. Zorg er dan ook voor dat jouw plant op een plek staat waar overdag voldoende zonlicht naar binnen schijnt.

 

De grond moet altijd licht vochtig aanvoelen

 De grond van de bananenplant moet altijd licht vochtig aanvoelen, maar ook weer niet te nat. Geen enkele plant houdt er namelijk van om met zijn voeten in het water te staan. Dan kan namelijk wortelrot optreden. Het geven van water luistert bij de Musa dan ook vrij nauw. Het is een plant die regelmatig water moet krijgen.

 

Plantenvoeding kan wonderen doen

 Plantenvoeding kan bij veel planten wonderen verrichten. Zo ook bij de bananenplant. Geef jouw bananenplant ongeveer één keer per maand plantenvoeding en ze zal het doen als een tierelier! Ook zul je zien dat een plant die de juiste voeding krijgt makkelijker en sneller stekjes zal ontwikkelen dan een plant die bijvoorbeeld geen plantenvoeding krijgt.

 

Stekjes? Laat ze niet te lang zitten!

 Zie je dat jouw bananenplant stekjes aan het ontwikkelen is? Laat ze dan niet te lang aan de moederplant zitten maar verwijder ze op tijd. Stekjes die te lang aan de moederplant blijven zitten kunnen namelijk alle energie opslokken. Hierdoor kan het voorkomen dat de moederplant minder goed groeit dan voorheen of zelfs afsterft. En dat is natuurlijk ontzettend zonde. Want het is vrij gemakkelijk te voorkomen!

Related Posts

Leave a Comment