Het nieuwe werken in wonen, hoe pak je dat aan?

by admin
0 comment

In het afgelopen jaar hebben veel bedrijven gemerkt dat thuiswerken heel goed kan. Iedereen is productief en het werk komt elke dag weer af. In de toekomst zullen er dan ook veel meer mogelijkheden zijn om vanuit huis te werken. Toch zijn er mensen die soms moeite hebben om thuis te werken. Zeker omdat er in het privé leven nog niet veel mogelijkheden zijn om dingen te ondernemen. Hierdoor werk je thuis en op het moment dat je vrij bent, ben je ook thuis. Hoe pak je het nieuwe werken in wonen aan wanneer jouw werkgever je verplicht om thuis te werken? We geven je graag een aantal tips.

Thuiswerken als ZZP’er

Ben je ZZP’er en heb je dus niet met een werkgever te maken? Dan kun je eventueel een kantoorruimte huren als je echt moeite hebt met thuiswerken. Als zelfstandig ondernemer heb je namelijk meer vrijheden en kun je zelf bepalen wat je wilt. Juist omdat je geen collega’s hebt, kan een dag thuiswerken heel eenzaam zijn.

Zorg voor een aparte werkruimte

Mensen hebben vaak moeite dat de lijn tussen werk en privé erg dun is. Daarom is het belangrijk dat je thuis een aparte werkruimte maakt. Ga dus niet aan de eettafel werken, maar richt een kamer die je niet gebruikt in als kantoor. Heb je geen aparte kamer over? Kijk dan naar de mogelijkheden om ergens een los bureau neer te zetten. Het bureau is echt bedoeld om te werken en de eettafel om aan te eten. Doordat je aan een los bureau werkt, is het niet nodig om elke avond al het werk aan kant te schuiven om een plekje te hebben om te eten. Je kunt namelijk jouw computer en dergelijke op het bureau laten staan.

Ga wandelen in de pauze

Het is verleidelijk om de hele dag binnen te blijven, maar juist omdat je niet meer het ritje van en naar werk hebt, is het belangrijk dat je in de pauze even een frisse neus gaat halen. Ga daarom in de pauze lekker een stukje wandelen om jouw hoofd even leeg te maken en om heel even buitenshuis te zijn. Bovendien is zittend jouw werkdag doorbrengen ongezond, omdat je lichaam beweging nodig heeft. Lunchwandelen is dan ook steeds meer een trend aan het worden.

Houd jouw vaste ritme aan

Het is verleidelijk om nog een uurtje langer in bed te blijven liggen wanneer je thuis werkt, maar het is belangrijk dat je een ritme aanbrengt in jouw werkdag. Hoe later je begint met werken, hoe langer je ‘s avonds door moet om het werk af te krijgen. Als jouw partner dan ‘s avonds klaar is met zijn of haar werk, moet jij nog doorwerken omdat je ‘s ochtends langer in bed bent blijven liggen. Terwijl die tijd samen juist zo belangrijk is!

Related Posts

Leave a Comment