Hoe compleet is jouw keuken?

by admin
0 comment

Zo voltooid als jij die hebben wilt. Zo goed en kwaad als het oppervlak toelaat. Nee toch? Het toeval en de omstandigheden bepalen niet hoe jouw kookpaleis eruit komt te zien: die beslissing is aan jou!

Maar geef toe, eigenlijk kun je nooit tevreden zijn. Net als in de rest van je woning moet er altijd wel wat aan je keuken gebeuren. Hoe veel oppervlak je ook hebt, je wilt wel dat je alles hebt wat jouw hartje begeert. Zowel qua uiterlijk als in de praktische kant moet werkelijk alles kloppen. Richt de boel dus in zoals jij het prettig vindt en zorg dat je het gereedschap in huis hebt waarmee jij de heerlijkste gerechten bereidt.

Maar goed. Wat heb je nou nodig in een functionele keuken?

Wie meet…

De echte professional doet alles gewoon op de gok en op gevoel. Maar zeker wanneer je een gerecht voor de eerste keer maakt, laat je niets aan het toeval over. Gebruik dan ook de juiste hoeveelheden van alle ingrediënten. Dat betekent dat je niet zonder een weegschaal kunt. Ook een maatbeker dient tot jouw standaard uitrusting te behoren. Dat geldt natuurlijk niet wanneer al jouw ingrediënten kant en klaar worden aangeleverd. Zo niet, dan zul je op jezelf moeten vertrouwen om de juiste hoeveelheden aan jouw kookprojecten toe te voegen.

Afsnijden

Dat je een snijplank nodig gaat hebben, zal vast geen wonder mogen heten. Misschien heb je er al wel eentje in huis. We willen je er echter op wijzen dat je aan een enkel exemplaar niet genoeg hebt. Dat komt omdat je één plank niet zou moeten gebruiken voor meerdere soorten ingrediënten. Hoe goed je ze ook reinigt, uiteindelijk komen bacteriën in de planken terecht via de groeven die je mes achterlaat. Gebruik er daarom ééntje voor vlees, een andere voor vis, weer een andere voor groenten en nog een laatste voor bakproducten.

Panne(n) in je keuken

Een paar potten en pannen hebben om in te koken is hartstikke leuk. De meeste setjes hebben precies wat je nodig hebt om mee te beginnen. Maar koekenpannen mis je dan nog. Evenals braad- en grillpannen, om maar eens wat te noemen. En een braadslede. Kortom, helemaal compleet ben je pas wanneer jij alles in huis hebt dat je nodig hebt om ingrediënten te bereiden op de manier die is voorgeschreven. Dat mag dan een boel duiten kosten maar je krijgt er een hoop kwaliteit en gebruiksgemak voor terug. Om over duurzaamheid nog maar niet te spreken!

Smaakmakers

Het fijne aan kruiden is dat ze je eten perfect op smaak brengen. Maar er zijn zo veel verschillende potjes, dat je ze onmogelijk allemaal op je aanrecht wilt hebben staan. Dan houd je immers geen ruimte meer over! In je kastje nemen ze ook al redelijk wat plek in en die wil je wellicht liever ergens anders voor gebruiken. Maar de oplossing is er in de vorm van rekjes en carrousels waar je alles overzichtelijk in kwijt kunt. Sommige van deze keukenhulpjes kun je zelfs aan de binnen- of buitenkant van je kastdeurtjes hangen. Handig, niet?!

Related Posts

Leave a Comment