Wat schaft de pot?

by admin
0 comment

Dat hoort bij jou eigenlijk helemaal niet uit te maken want het wordt hoe dan ook heerlijk! Zeker wanneer jouw gerechten ook nog eens een lust voor het oog zijn.

En dan maak jij natuurlijk geen onderscheid tussen je gezin, vaste gasten of heel hooggeëerd bezoek. Iedereen die bij jou mag aanschuiven verdient een heerlijke maaltijd. Geen enkel gezellig samenzijn rond de eettafel wordt opgeleukt met hapklare brokken maar met een uitgebreid gerecht waar veel aandacht en liefde aan is geschonken. De smaakpapillen van je gasten worden telkens weer verrast en verwend en daar is het jou ook om te doen. Dat vinden wij nou een nobel streven! Doen ze dat ook nog eens in een heel prettige ambiance, dan is dat uiteraard heel mooi meegenomen.

Wil jij het punt bereiken dat jouw gasten telkens weer terug willen blijven komen? Dan is het tijd voor actie! Lees onze ideeën hieronder om jouw doel te bereiken.

De menukaart

Hier hebben we het niet alleen over de inhoud maar ook over de aanwezigheid van een menukaart. Een echte. Die je vast kunt houden. En lezen. Dat is toch te gek? Zeker wanneer die aandachtig is vormgegeven. En nee, niet zo eentje waarom je verschillende zaken kunt bestellen maar waarop wordt aangegeven wat je gaat serveren en wat de gasten daarom dus kunnen verwachten. Het sjabloon kun je vervolgens vaker gebruiken, hoewel de details misschien beter iedere keer weer uniek kunnen zijn. Zo val je qua inhoud én qua vormgeving niet in herhaling. ‘t Is maar net hoeveel waarde je daaraan hecht.

Uiteraard houd je ook rekening met je gasten. Wanneer zij voor bepaalde ingrediënten allergisch zijn, die vanwege hun geloof niet mogen consumeren of gewoonweg niet lusten, pas jij je menu erop aan.

De presentatie

Wanneer je bezoek ontvangt, is de eettafel natuurlijk niet de enige focus. Daarom zorg je ervoor dat je hele huis netjes, opgeruimd en schoongemaakt is, zeker in de ruimtes waar de gasten zullen komen. Pas eventueel de inrichting van je woning zo aan dat je plek hebt voor iedereen, mocht dat nodig zijn. Laat een heerlijk huisparfum de vrije loop gaan. Kies prachtige placemats en betoverende tafelkleden uit. En uiteraard heeft alleen het mooiste servies hier een plek. Modern, klassiek, retro, of zelfs sprookjesachtig met de borden en schalen van het Finse merk Iittala, bijvoorbeeld. Een bestek van Van Kempen en Begeer, omdat hier altijd wel sets tussen zitten die bij iedere situatie passen!

Natafelen                    

Voordat jij je gasten vaarwel zegt, is er eerst natuurlijk nog tijd voor een uitgebreid kopje koffie. Met een gebakje, bijvoorbeeld. haal ook hier weer het mooiste servies tevoorschijn en kleed de boel gezellig aan. Thee, een borrel, dat mag natuurlijk ook. Waar je gasten maar de grootste behoefte aan hebben. Dat hun stemmen gehoord mogen worden. Deze kers op de spreekwoordelijke maar ook letterlijke taart zorgt ervoor dat jouw gasten al snel zitten te popelen om een vervolgafspraak!

Related Posts

Leave a Comment