Hoe je slaapkamer evolueert door de jaren heen

by admin
0 comment

Je slaapkamer is een ruimte in het huis waar je vele uren van je leven doorgebracht hebt, en waar je ook nog heel veel uren zult gaan doorbrengen. Dit is namelijk de ruimte waar je slaapt en dus vaak minstens zeven uur per nacht doorbrengt. Als je eens terugdenkt aan hoe je slaapkamers er allemaal uitgezien hebben, dan zal het je opvallen dat er heel veel veranderd is ten opzichte van vroeger. Vanaf je allereerste slaapkamer tot de kamer waar je nu in slaapt, is er enorm veel verschil te herkennen.

Je allereerste slaapkamer

Dolblij was je toen je als klein kindje eindelijk je eigen slaapkamer kreeg. Eindelijk mocht je weg uit je babykamer en kreeg je een eigen kamer. Je was door het dolle heen. Vaak kreeg je dan ook daadwerkelijk de kamer van je dromen. De hele kamer vol met autobehang, of een geheel roze kamer in prinsessenstijl? Niets was te gek. Je kinderkamer was een grote themakamer met jouw lievelingsthema. Dat was fantastisch, toch?

De tienerslaapkamer

Als tiener vond je het wel mooi geweest met die leuke kinderkamer. Nu wilde je een coole kamer die je helemaal zelf wilde inrichten. Je ruilde het themabehang en de felle kleuren in voor wat rustigere kleuren. Verder wilde je als tiener elke maand je slaapkamer herinrichten. De ene keer stond je bed in de linkerhoek, daarna weer in het midden van je kamer, en daarna weer ergens anders. Het was altijd heel leuk om weer een nieuwe indeling te maken. Daarnaast werden de lichtere wanden alsnog opgevuld met allerlei dingen. Posters bijvoorbeeld, daar had je er wel honderden van. Al je idolen hingen aan de muur. Verder hingen er ook allemaal foto’s van jou en je vrienden of vriendinnen aan de muur. Dat de muur in een lichtere kleur geschilderd was, maakte dus eigenlijk niets uit, want van de muur was weinig meer te zien.

De studentenslaapkamer

Als student bracht je vrijwel alle tijd door in je slaapkamer. Of je nu op kamers woonde of nog bij je ouders, alle tijd die je thuis was, was je in je slaapkamer. De kamer was dan ook erg comfortabel ingericht. Natuurlijk had je nu eindelijk een tweepersoonsbed, waar je met je vriend of vriendin in kon slapen. Als je deze niet had, kon je lekker veel ruimte nemen in bed, wat ook een groot voordeel was. Verder had je waarschijnlijk een tv waar je veel series op gekeken hebt. Een chille bank of stoel kon ook niet vergeten worden, want echt de hele dag liggen, dat is natuurlijk ook niet goed.

De slaapkamer voor volwassenen

Wanneer je je eerste echte appartement of huis kocht, was de slaapkamer opeens een stuk minder belangrijk. Een bed en een kast zijn nu eigenlijk wel genoeg. Alle andere kamers in het huis staan nu namelijk ook tot je beschikking, dus hoef je niet meer zo veel tijd in de slaapkamer door te brengen. In feite ben je alleen nog daar om te slapen. De slaapkamer is dan ook praktisch ingericht. Het tweepersoonsbed staat in het midden, zodat beide personen die erin slapen makkelijk uit bed kunnen stappen. Verder staat er een grote kast waar beide personen hun kleding in kwijt kunnen. Ook hebben jullie donkere gordijnen opgehangen, zodat het daglicht jullie niet wakker maakt. De slaapkamer voor volwassenen is dus vooral praktisch ingericht.

Related Posts

Leave a Comment