Pimp je keuken

by admin
0 comment

Ben jij zat van je huidige keuken? Zijn die houterige deuren jou een doorn in het oog? Tijd om je keuken te pimpen! En het leuke is, voor een gloednieuwe look van je keuken hoef je helemaal niet zoveel geld kwijt te zijn. Wanneer je nog even wilt wachten met het kopen van een nieuwe keuken, kun je ook kiezen voor een simpele make-over waardoor jouw keuken niet meer van de oude te onderscheiden is.

Verf de keukendeurtjes

De eerste stap in jouw project voor de keuken make-over is natuurlijk het veranderen van de kleur van de keuken. En wie zegt dat je daar gloednieuwe keukenkastjes voor aan moet schaffen! Kies een vers en helder kleurtje uit en steek die oude houten deurtjes in een nieuw jasje. Je zult zien dat het een enorm verschil gaat maken, alsof je je ineens in een heel andere ruimte bevindt. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de bovenkant van je keuken net een andere kleur dan de onderkant te geven. Wanneer jouw kastjes niet van hout zijn kun je ervoor kiezen om ze met kleurenfolie of andere stikkers met een leuk patroon te bekleden.

Accessoires in de keuken

De keuken alleen voor keukenspullen? Welnee, joh. Verwelkom in de keuken gewoon alles wat jou gelukkig maakt in een ruimte. Groene vingers? Maak een mooie plank voor planten en zet er ook meteen wat in de vensterbank en op het aanrecht. Houdt jij van warme kleuren en patronen? GA ervoor! Waarom niet een lekker tapijtje in de keuken of mooie schilderingen op de achterwand? Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of het kan gewoon in jouw keuken. Van je lievelingsposters en schilderijen tot je favoriete panterprintjes en schemerlampen. Ga helemaal los met jouw eigen en unieke stijl en maak van jouw keuken gewoon een tweede woonvertrek.

Tegeltjeswijsheid

Tegeltjes: een lastig begrip in veel keukens omdat het de meeste mensen een doorn in het oog is. Toch is het de meest praktische oplossing om jouw keuken een beetje schoon te houden. Maar het leuke is dat jouw keuken binnen een handomdraai weer een nieuwe look heeft wanneer je alleen de tegeltjes of een deel van de tegeltjes vervangt. En dat hoeft helemaal niet zo super prijzig te zijn. Vervang bijvoorbeeld een deel door zelf te mozaïeken of sla jouw favoriete tegels tweedehands of op marktplaats aan. Zo gepiept en je keuken is weer zo goed als nieuw!

Finishing touch

Ben jij klaar met de make-over van je keuken? Vergeet dan niet de finishing touch. Want ook door heel kleine aanpassingen kun je jouw keuken weer tot leven brengen. Heb je wel eens nagedacht over een slinger voor al jouw keukengerei? Of misschien ben je juist iemand die de grote lepels en spatels en in een mooie grote pot wil zetten. Kun je vast wel ergens op de kop tikken! En wist je al dat er tegenwoordig ook verticale droogrekken zijn, zodat jouw vaat geen ruimte meer inneemt op het aanrecht? En wat dacht je van een gekke spons en bijpassende afwasborstel? Kortom, keuzes te over om jouw keuken helemaal af te maken. Laat je creatieve brein spreken en tover die keuken in mum van tijd om!

Related Posts

Leave a Comment