Tips voor het herinrichten van je slaapkamer

by admin
0 comment

Zat van dat oude kleurtje aan de wand? Zin om eens een flinke make-over aan je slaapkamer te geven zodat dit weer een ruimte wordt waar jij helemaal kan ontspannen? Ga er maar eens even goed voor zitten. De slaapkamer is immers een plek waar jij heel wat uren doorbrengt. Die moet dus voldoende rust uitstralen en daar mag je best even de tijd voor nemen.

Herindeling van je slaapkamer

Een heel handige en goedkope manier om jouw slaapkamer weer een nieuwe look te geven is door simpelweg de indeling aan te passen. Probeer eens iets uit in de ruimte die je hebt. Misschien werkt een andere indeling wel veel beter en helpen simpele verplaatsingen of aanpassingen om meer ruimte te creëren. Je kunt dit overigens ook eerst uittesten op papier. Daarvoor meet je eerst al je meubels en andere objecten in de kamer op. Vervolgens teken je die op schaal uit op papier en knip je ze uit. Je kunt nu een vierkant (of een andere vorm als je kamer niet vierkant is natuurlijk) tekenen op dezelfde schaal. Met de uitgeknipte meubels kun jij nu gemakkelijk op papier heen en weer schuiven. Zo kun je eerst even testen of het verschuiven van meubels echt meer ruimte creëert.

Likje verf

Een tweede manier om heel gemakkelijk een nieuwe draai aan jouw slaapkamer te geven is om de muren van een nieuw kleurtje te voorzien. Een kleine aanpassing die veel verschil kan maken in de sfeer die jouw slaapkamer heeft. Kleuren hebben een belangrijk psychologisch effect op ons, in de zin dat ze onbewust kunnen bepalen hoe wij ons voelen. Het is dus belangrijk om een rustige kleur te kiezen, en een kleur waar jij je goed bij voelt. Voor de slaapkamer wordt vaak gekozen voor neutrale en zachte kleuren omdat dan meteen een rustig gevoel ontstaat wanneer jij de kamer binnenloopt. Als je toch een groot liefhebber van felle kleuren bent, kun je er ook voor kiezen de meeste wanden neutraal te verven en één wand met een felle kleur eruit te laten springen.

Pas de verlichting aan

Net als kleuren hebben lichten enorm veel invloed op onze gemoedstoestand en rustgevoel. Veel mensen vergeten bijvoorbeeld dat iets als ‘indirect licht’ veel positiever op ons gemoed inwerkt dan ‘direct licht’. Met direct licht wordt dan de algemene verlichting in een kamer bedoeld. Dit is meestal een lichtbron in het midden van de kamer: de plek waar het meeste licht vandaan komt en die je inschakelt wanneer je de kamer binnenloopt. Denk voor jouw slaapvertrek eens na over andere soorten licht, zoals schemerlampen en kleine lampjes die je door het vertrek kunt verspreiden. Indirect licht geeft over het algemeen meer warmte af omdat het minder fel is. Hierdoor krijgt de ruimte een minder harde uitstraling.  

Gemak

Bovenstaande aanpassingen zijn over het algemeen gemakkelijk binnen een of twee dagen te realiseren. En je zult zien, het gaat een hele hoop verschil maken in hoe je jouw slaapvertrek ervaart en hoe jij je voelt wanneer je daar bent. Wanneer je voelt dat je slaapkamer niet meer helemaal de rust geeft die jij erin zoekt, is het dus zeker het overwegen waard om eens met deze elementen te spelen. Veel succes!

Related Posts

Leave a Comment