Hoe kan ik meer bewegen tijdens werk?

by admin
0 comment

De hele dag stil zitten is niet goed voor je lichaam, maar het is ook niet goed voor je eigen humeur. Maar soms moet je toch de hele dag werken aan een verslag of moet je andere dingen uitwerken, waardoor je niet zomaar kan gaan sporten. De laatste jaren zijn er ontzettend veel manieren ontworpen die ervoor kunnen zorgen dat je meer kunt bewegen tijdens je werk. Ik heb hieronder de ideale tips voor meer beweging op je werk.

Tip 1: Ga een stukje lopen in de pauze.

Dit is een hele makkelijke tip, omdat het niks kost en je wordt een stuk fitter. Als je in je pauze even een stukje gaat lopen, zul je merken dat je lichaam meer energie krijgt. Je bent even in de buitenlucht in plaats van achter een beeldscherm. Het is dus ook goed voor je eigen werkdruk en je lichaam krijgt hierdoor meer beweging. En het is ideaal voor een leuk gesprek met je collega’s.

Tip 2: De Swopper

Een Swopper maakt bewegend zittend heel vanzelfsprekend. Een Swopper is een stoel die makkelijk kan bewegen, zo kan je snel verschillende houdingen aannemen. Door voortdurend van houding te wisselen blijven de spieren actief en neemt de stabiliteit in de rug toe. De Swopper wordt om deze reden ook vaak aanbevolen door fysiotherapeuten. Omdat je op een Swopper een actieve zithouding moet aannemen verslappen je spieren niet, maar worden ze juist sterker. 

Tip 3: Ga met de fiets naar je werk

Veel mensen gaan nog steeds met de auto naar hun werk. Dit is vaak de snelste optie, maar niet de gezondste. Als je s ’ochtends met de fiets naar je werk gaat, zul je zien dat je fitter bent dan als je met de auto gaat. Je bent vaak sneller wakker, aangezien je al een tijdje in de buitenlucht bent. Ook zullen je spieren een boost krijgen, waar je de hele dag een voordeel aan hebt. Je lichaam komt op deze manier toch aan genoeg beweging en je zult merken dat je op je werk beter kunt functioneren. 

Hopelijk gaan deze tips je helpen met meer bewegen op je werk.

Related Posts

Leave a Comment