Milieubewust verbouwen

by admin
0 comment

Verduurzaming speelt in alle delen van de samenleving. Door in te zetten op duurzaamheid zorgen we er samen voor dat de toekomst er beter uitziet voor komende generaties. Verduurzaming is dan ook vaak reden voor een verbouwing. Door bijvoorbeeld betere isolatie van je woning zorg je ervoor dat er minder energie wordt verbruikt. Bouwbedrijven spelen hier op in door het behalen van certificaten als ISO 14001. Op verschillende manieren kan jij bijdragen aan een milieubewuste verbouwing van je woning.

Duurzame materialen

Door de juiste keuze van materialen voor je inrichting kun je bijdragen aan een groenere woning. Een zonneboiler of het plaatsen van zonnepanelen zijn duurzame alternatieven voor het opwekken van energie. Bij het plaatsen van nieuwe ramen kun je het beste kiezen voor dubbelglas zodat er zoveel als mogelijk warmte binnen het huis bewaard blijft. Ook met verlichting kun je een verschil maken. LED verlichting is een duurzaam alternatief. Hoewel het stigma rondom LED verlichting nog steeds is dat dit kantoorlichten in huis haalt, is dit gelukkig tegenwoordig helemaal niet meer het geval. Tot slot kan je kiezen voor het gebruik van een regenton. Regenwater kost niks en je kunt het hergebruiken om de planten water te geven. Zo bespaar je jaarlijks veel water.

Duurzame merken

Daarnaast is er een hele markt waarin bedrijven zich bevinden die duurzame merken aanbieden. Hier kun je terecht voor onder meer vloeren, verf en tegels die gemaakt zijn op een manier waarop het milieu hier het minst last van heeft. 

Klusbedrijf

Tot slot is er een ruim aanbod aan klusbedrijven en aannemers die je kunnen helpen bij je organisatie. Bij de keuze voor een dergelijk bedrijf kun je kijken naar het bezit van certificaten. Er bestaan dus certificaten die aantonen dat een bedrijf voldoet aan de eisen voor een duurzame onderneming, maar ook op andere fronten zijn certificaten te behalen. Als je bijvoorbeeld interesse hebt in veilig dataverkeer van een organisatie kun je letten op ISO 27701. Daarnaast zijn er standaard veiligheidseisen waaraan klusbedrijven zich moeten houden. Voor meer informatie hierover kun je het beste contact leggen met het desbetreffende bedrijf. Zo kom je te weten waar de specialiteiten liggen maar ook hoe zij met het stukje duurzaamheid omgaan.

Related Posts

Leave a Comment