Hoe maak je je tuin lente klaar?

by admin
0 comment

Droom je zelf ook zo van om zo’n mooie tuin te hebben wanneer de lente weer begint? Vaak zie je op tv bij verschillende huis, tuin en keuken programma’s dat zij tuinen aan het opknappen zijn en helemaal seizoensklaar maken. Kan jij niet wachten totdat de winter eindelijk voorbij is, het mooie weer begint en je volop kunt genieten van alle moois in je tuin? Vergelijk dan nu verschillende offertes bij Tuinmanofferte en zoek de goedkoopste uit!

Kijk en vergelijk

Op zoek naar een goede hovenier die u tuin mooi kan aanleggen en/ of onderhouden? Wanneer je een offerte aanvraagt bij Tuinmanofferte.nl, zul je meerdere offertes ontvangen om onder andere de prijzen te vergelijken met elkaar. Dit is, zodat jij als klant, het voordeligst uit zal zijn. Ook zul je hierbij, wanneer je bij het invullen van het formulier je postcode opgeeft, ook hoveniers bij jou uit de buurt voorgesteld krijgen. De keuze is dan ook dus aan jou of je dan toch voor degene gaat die direct uit jouw omgeving komt en het goedkoopst is, of degene die hoger aangeschreven staat en toch ook wat duurder is.

Maak je tuin lente klaar!

Om je tuin klaar te maken voor de lente, kun je natuurlijk het werk aan een hovenier overlaten. Je kunt daarbij hoveniers uit heel Nederland voor laten komen, bijvoorbeeld hovenier Almere of een hovenier uit Hilversum, het gaat er hierbij wel om wat voor jou de makkelijkste en goedkoopste optie is. Wanneer je geen hovenier hiervoor wilt inschakelen, wat kun je dan het beste doen om je tuin lente klaar te maken?

  • Zorg er eerst voor dat al het onkruid overal goed weg is. Wanneer je dit namelijk niet doet, gaat het onkruid bloemen en zaden vormen die zich gaan verspreiden en dan is je tuin binnen de kortste keren gevuld met alleen maar onkruid.
  • Wanneer je rozen of hortensia’s hebt, snoei deze dan in maart. Hier zorg je er namelijk voor dat ze weer opnieuw zullen gaan groeien. Let er bij het snoeien alleen wel op dat je niet alle takken snoeit, dat zou zonde zijn.
  • Ga je gras maaien en bemest het daarna gelijk. Een tip bij het bemesten; doe dit vlak voor een regenbui, dan kan namelijk de mest snel in de grond wegtrekken.
  • Maak je terras klaar. Ook je tuin meubelen hebben af en toe een onderhoudsbeurt nodig. Maar niet alleen je meubelen, neem dan ook gelijk even een kijkje bij de schutting, schuur en eventueel tuinhuis. Wanneer je het schoon wilt maken, kun je het best een hogedrukspuit daarvoor gebruiken.

Related Posts

Leave a Comment