Deze items mogen niet ontbreken in jouw thuiswerkkantoor

by admin
0 comment

Nu de coronacrisis al een tijdje aan de gang is en we al die tijd al thuiswerken, wordt het tijd dat we onze thuiswerkplek eens efficiënt gaan inrichten. De inrichting van je thuiskantoor heeft namelijk een enorme invloed op je productiviteit. Dus ga niet meer achter die keukentafel werken, maar richt een plekje voor jezelf in, mits je daar de ruimte voor hebt, natuurlijk. In dit artikel vind je dé items die absoluut niet mogen ontbreken in jouw thuiswerkkantoor.

Bureaustoel thuiswerken

Het allerbelangrijkste is natuurlijk een goede bureaustoel. Hier zit je namelijk elke dag urenlang op te werken. Het beste kun je gaan voor een ergonomische bureaustoel voor het thuiswerken. Een ergonomische bureaustoel biedt ondersteuning en zorgt voor een goede lichaamshouding. Daarnaast beweegt de stoel met je lichaam mee. Hierdoor verkleint de kans op rug-, nek- of schouderklachten. Bovendien bevordert een ergonomische bureaustoel je productiviteit, aangezien je een stuk geconcentreerder en fitter kunt werken. Ergonomische bureaustoelen zijn er in alle soorten en maten, van hele simpele stoelen tot bureaustoelen met alles erop en eraan.

Geschikt bureau

Een goed bureau kan veel verschil maken voor je houding en productiviteit. Let goed op dat het bureau de juiste hoogte heeft, anders neem je al snel een verkeerde zithouding aan. Er is een uitgebreid aanbod aan bureaus. Natuurlijk kun je kiezen voor een basic bureau, maar kijk eens verder naar de alternatieven. Wie weet is een zit-sta bureau wel iets voor jou. Zo’n bureau kun je gemakkelijk verstellen waardoor je er zowel zittend als staand achter kunt werken. Als je wilt zelfs fietsend. Dit is niet alleen heel gezond, het bevordert ook je concentratie en productiviteit.

Ergonomische toetsenborden en muizen en een laptopstandaard

Ergonomische toetsenborden en muizen en laptopstandaards voorkomen klachten. Een toetsenbord moet niet te groot zijn, aangezien je dan je armen verder moet strekken. Koop daarom een zo compact mogelijk toetsenbord. Als je het numerieke gedeelte van je toetsenbord nooit gebruikt, kun je het beste een toetsenbord zonder numeriek gedeelte aanschaffen. Ook het gebruik van een goede muis is belangrijk. Een ergonomische muis plaatst je hand, pols en arm in een natuurlijkere houding dan een standaard muis en kan daardoor coördinatie-, nek-, schouder-, vinger- en polsklachten voorkomen. Daarnaast kan het gebruik van een laptopstandaard waar je je laptop op zet een uitkomst bieden. Zo plaats je je laptop gemakkelijk op de juiste hoogte.

Related Posts

Leave a Comment