Inspiratie voor een gezellige kinderkamer

by admin
0 comment

Het inrichten van een kinderkamer lijkt eenvoudig, maar daar komt toch heel wat bij kijken. Naast een plek om te slapen voor je kleine moet de kamer ook ruimte bieden om te spelen. Een plek om te kunnen knutselen, huiswerk te maken en nog veel meer. Inspiratie voor het inrichten van de kinderkamer vind je hier.

Kindvriendelijke meubels

Nieuwe meubels aanschaffen voor de kinderkamer? Let er dan op dat het kindvriendelijke en veilige meubels zijn. Beoordeel of de meubels tegen een stootje kunnen en vermijd scherpe hoeken. Ook loont het om meubels te kopen die je eventueel gemakkelijk kan schoonmaken. Want zoals je misschien al weet zijn kinderen bijzonder creatief! Naast het inkleuren op papier leren zij snel dat dit ook mogelijk is op andere voorwerpen. Tegenwoordig vind je ook kindermeubels met een fantasierijke toets. Denk bijvoorbeeld aan een autobed voor in de jongenskamer.

Geef de muren een creatieve uitstraling

Witte muren in de kinderkamer is natuurlijk een beetje saai. Bord- of whiteboardverf zorgt voor veel meer pret in de kinderkamer. Stimuleer de creativiteit van je kind en geef de kamer een unieke uitstraling. Ben je bang dat hierdoor je kind op alle muren gaat tekenen? Dan kan je er ook voor kiezen om magneetverf te gebruiken. Je kind kan op deze manier spelen met magnetische letters of mooie tekeningen aan de muur hangen. Naast verven zijn er ook ontzettend leuke muurstickers die je kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een sticker van een vliegende vlinder voor in de meisjeskamer en een gave dinosaurus sticker voor in de jongenskamer.

Creëer genoeg bergruimte

Naast de creatieve inspiratie voor de kinderkamer is het ook belangrijk om rekening te houden met het praktische gedeelte. Voldoende bergruimte mag je zeker niet vergeten in de kinderkamer. Er zijn meerdere manieren op de spullen op te bergen. Denk aan rieten manden, rekken, inbouwkasten en opbergboxen. Aan bergruimte heb je nooit genoeg!

Related Posts

Leave a Comment