Is leasen iets voor jou?

by admin
0 comment

Het leasen van een auto wordt al jaren achter elkaar populairder. Het is een bijzonder fenomeen aangezien het leasen van een auto onderaan de streep één van de duurste vormen van autobezit is. Toch heeft leasen iets dat het enorm populair maakt. Omdat dit misschien wat vreemd lijkt, leggen we je in deze blog uit waarom leasen zo populair is en waarom het misschien ook wel wat voor jou is!

Comfort

Het leasen van een auto biedt een zekere mate van comfort. Dit komt omdat je over het algemeen enkel goede auto’s leaset. De auto’s zijn relatief nieuw, modern en goed onderhouden. Je kunt dus voor een vast bedrag per maand in een mooie en goede auto rijden als de Volkswagen ID3. De auto’s zelf zijn vaak in aanschaf te duur voor de meeste particulieren. Door de auto te leasen wordt deze auto met jouw besteedbare budget toch ineens toegankelijk! Het is door leasen dan ook mogelijk om in luxere en meer comfortabele auto’s te rijden. Dit comfort wordt mede gecreëerd door het zorgeloze aspect van leasen. Je weet in principe altijd dat je over een werkende auto beschikt en hoeft je bij een reparatie geen zorgen te maken over het feit of je deze wel kunt betalen.

Vast kostenplaatje

Doordat je de auto leaset weet je per maand precies wat je voor deze auto dient te betalen. Door de vaste maandelijkse bijdrage sta je niet onverwachts voor enorme kostenposten als er een reparatie plaats dient te vinden. Voor de brandstof betaal je overigens nog wel gewoon aan de hand van je eigen verbruik. In principe werkt het leasecontract een beetje als een  verzekering. Doordat je iedere maand een vaste bijdrage levert aan de leasemaatschappij kan het voor de leasemaatschappij ook uit om in het geval van schade de reparatiekosten te betalen.

Elektrisch leasen

Elektrisch rijden is het rijden van de toekomst. Als het gaat om het halen van de milieudoelstellingen is het van belang dat we zo snel mogelijk elektrisch gaan rijden. Een elektrische auto is echter behoorlijk duur in de aanschaf. Elektrisch leasen biedt hierin een uitkomst. Doordat je iedere maand een vast bedrag betaalt is het rijden in een elektrische auto als de Peugeot e-expert ineens veel toegankelijker! Door te leasen kun je dus gemakkelijker bijdragen aan het verbeteren van het milieu. 

Related Posts

Leave a Comment