Zitten weer leuk maken doe je zo!

by admin
0 comment

Rugklachten zijn een van de meest gehoorde fysieke klachten van de eenentwintigste eeuw. Dit komt omdat we de afgelopen decennia meer en meer zijn gaan zitten. Doordat het menselijk lichaam niet gebouwd is om dagenlang mee te zitten liggen rugklachten dan ook al snel op de loer. Door de rugklachten hebben mensen snel een negatieve associatie gekregen met zitten, terwijl dit nergens voor nodig is! Als je op de juiste manier zit, zal je rug ook zo goed als niet belast worden en kun je elke dag heerlijk zitten. In deze blog vertellen we je hoe je weer kan genieten van zitten.

Ergonomie

Een term die veel voorkomt als het gaat om zitten is ergonomie. Als men over ergonomie praat, dan heeft men het over het ontwerp van hetgeen waarop gezeten wordt. Hoe ergonomischer het zitobject is ontworpen, hoe beter het zitobject is ontworpen om het menselijk lichaam te ondersteunen. Een ergonomische bureaustoel ondersteunt het lichaam op de punten waar een reguliere stoel tekort schiet. Hierdoor zal het zitten ook niet meer als een last worden ervaren. De kans op lichamelijke schade wordt aanzienlijk kleiner en daarnaast ervaar je het zitten ook veel plezieriger. Als je gewend bent om te werken op een niet-ergonomische bureaustoel, dan zal de overstap naar een ergonomische bureaustoel wel even wennen zijn. De stoel zit namelijk heel anders dan een niet-ergonomische bureaustoel. Na deze periode van gewenning zul je echter versteld zijn van het zitcomfort! 

Leuke zitobjecten

Als je veel zit, dan is het aan te raden om gebruik te maken van verschillende zitobjecten. Zo houd je het zitten gevarieerd en raakt je lichaam minder snel verveeld van hetzelfde zitobject. Als je kinderen hebt die bijvoorbeeld de hele dag al in de schoolbanken zitten, dan is het voor de kinderen bijvoorbeeld erg fijn om thuis te komen en in een zitzak kind te kunnen ploffen. Naast het feit dat de zitzak anders zit, ziet deze er ook nog eens leuk en speels uit! Dit maakt het zitten daarom ook een stuk leuker. Het voordeel van bijvoorbeeld een zitzak is dat deze op verschillende plekken in en rondom de woning gebruikt kan worden. Zo heb je een leuk zitobject voor in de woonkamer, de kinderkamer maar bijvoorbeeld ook voor in de tuin! In de tuin kun je gemakkelijk een buiten zitzak plaatsen om ook buiten in een leuk zitobject te kunnen plaatsnemen.

Related Posts

Leave a Comment