Kamerplanten die nauwelijks onderhoud nodig hebben en toch goed staan in het interieur

by admin
0 comment

Wat zijn de beste kamerplanten om in je huis te verwerken? Het antwoord kan zeker afhangen van een aantal factoren, zoals lichtomstandigheden, temperatuur, omgeving en nog veel meer. Sommige planten passen zich veel beter aan de meeste omstandigheden aan dan andere, dus als je net begint met planten of het te druk hebt, waarom zou je dan niet de eerste stap zetten met kamerplanten die weinig onderhoud vragen?

Of je stijl nu minimalistisch, modern, mannelijk of vrouwelijk is, bloemen en fauna kunnen je huis opfleuren, de luchtkwaliteit verbeteren en een beetje leven in je woonruimte brengen. Als je een druk leven hebt en niet veel tijd kunt besteden aan het huishouden kunnen mooie bloemen snel verwelken als ze niet dagelijks de liefde en zorg krijgen.

1. Dracaena Lisa

Met donkergroene bladeren en stengels wordt de Dracaena Lisa veel gebruikt als schaduwplant voor binnen. De plant is zeer onderhoudsarm en kan met minimaal licht overleven en kan zelfs een paar dagen zonder water te geven. De plant groeit ook erg langzaam, dus eigenaren hoeven zich geen zorgen te maken dat ze na een vakantie naar huis terugkeren naar een scène uit Jumanji.

Door de hoogte en de gelijkenis met bamboe is Lisa een eenvoudige maar stijlvolle plant die de aandacht trekt. Geplaatst in een lege kamerhoek, zorgt het voor een prachtig organisch accent voor elke stijl.

TIP: Bruine punten zijn een teken van te veel of inconsequent water geven, maar als ze verschijnen, knip ze dan even kort en ze zullen normaal blijven groeien.

2. Jadeplant

Liefdevol bekend als de geldplant of vriendschapsboom, kan de Jade-plant – een gemakkelijk groeiende vetplant waarvan wordt aangenomen dat hij kalmerende effecten biedt in elke ruimte – geluk en een zen-gevoel brengen in elk huis. De ovale bladeren van de jadeplant, afkomstig uit Zuid-Amerika, ontspruiten uit dikke groene stengels en kunnen uitgroeien tot struikachtige planten wanneer ze met liefde en respect worden behandeld. Deze kunnen een hoogte bereiken van anderhalve meter als ze binnen worden gekweekt.

Zoals de meeste vetplanten, hebben Jade-planten gemiddeld tot veel licht nodig om te bloeien, dus probeer ze in eenvoudige keramische potten in de buurt van ramen te plaatsen om je stijl te verbeteren of om in bonsaistijl te verzorgen voor moderne of internationaal geïnspireerde kamers.

3. Paardenstaartpalm

Ook bekend als de flessenpalm, flessenboom of olifantspootboom, heeft de paardenstaartpalm smalle leerachtige bladeren die uit zijn dikke waterhoudende stengel stromen, waardoor het een funky toevoeging is die een beetje tropische charme aan elk huis geeft.

Deze semi-succulent komt oorspronkelijk uit de Mexicaanse woestijn en kan gemakkelijk droge winterhuizen – of vergeetachtige eigenaren – overleven. Als je wilt dat je plant groter wordt, plaats hem dan in een pot met ruimte om te groeien, maar pas op dat deze plant wel 6 meter hoog kan worden, dus zorg ervoor dat je een pot kiest die geschikt is voor de ruimte die je probeert vullen. Geplant in strakke neutrale potten, dicht bij ramen die het medium tot veel licht geven dat nodig is, zijn paardenstaartpalmen perfect voor eigentijdse stijlruimtes die het belang van vorm en dramatische impact waarderen.

Natuurlijk zijn dit niet de enige accessoires die je kan toevoegen in je huis. Accessoires zoals kussens, krukjes, kapstokken en mooie elegante kleden van Interwonen werken ook fantastisch in een leefomgeving.

Related Posts

Leave a Comment