Het nieuwe jaar is een goed moment om fris te beginnen en een stap vooruit te gaan met wat je in het nieuwe jaar wilt bereiken!

Velen van ons moeten zonder meer toegeven dat deze nieuwjaarsresoluties na een korte periode veelal niet doorgezet worden. De redenen om deze goede voornemens voor het nieuwe jaar af te schaffen kunnen dan ook talrijk zijn. Denk maar aan het gebrek aan tijd, doorzettingsvermogen of geld, en andere mogelijke omstandigheden.

Het opstellen van goede voornemens voor het nieuwe jaar voor je huishouden kan jou zeker helpen je op alles voor te bereiden waar het nieuwe jaar je maar mee kan verrassen! Juist daarom vind je hier vijf goede voornemens voor het nieuwe jaar voor huiseigenaren.

Kijk om je heen voor betere woonverzekeringen

Huiseigenaren met een hypotheek kunnen een opstalverzekering niet vermijden, maar ze kunnen wel voorkomen dat ze er meer voor betalen dan nodig is! De kosten inboedelverzekering berekenen kan eveneens een belangrijke stap zijn om geld te besparen. Dit kan je zelf met de inboedelwaardemeter doen.

Om het meeste waar voor jouw geld te krijgen, kun je overwegen om voor de beste verzekeringspolissen voor jou en je budget rond te shoppen. Onderverzekerd zijn kan overigens net zo duur zijn – of uiteindelijk zelfs meer kosten – als te veel voor een verzekering te betalen.

Het is tegelijkertijd een goed idee om jouw huidige polis te herzien en ervoor te zorgen dat je dekking optimaal conform jouw behoeften up-to-date is.

Maak je huis veiliger

Een fijne verzekeringspolis kan jouw huis in geval van brand prima dekken. Maar je kan in veel gevallen zo’n beroerde situatie heel simpel vermijden door rookmelders te plaatsen. Plus deze uiteraard jaarlijks te testen en te onderhouden. Vergeet daarnaast ook niet om een aantal brandblussers in je huis te plaatsen!

Brand is echter niet het enige potentiële gevaar voor jouw huis. Er zijn nog meer dingen die evenzo een potentieel gevaar voor de gezondheid op kunnen leveren.

Overweeg daarom om jouw huis op koolmonoxide te controleren. Dit gevaarlijk gas kan eenvoudig gedetecteerd worden door alsook een koolmonoxidemelder naast je branddetectoren te installeren.

Pas ook zonder meer op voor de pluizen in een droger. Het kleine filter in de deur maak je veelal regelmatig schoon. Maar de meeste mensen verzuimen de ventilatieopeningen en kanalen achter de droger schoon te maken. Pluis is zeer brandbaar en veroorzaakt dan ook jaarlijks weer talloze huisbranden.

Verlaag je energierekening en CO2 voetafdruk

Het verminderen van het energieverbruik in jouw huis is makkelijker dan jij zou denken. En het kan jou ook nog eens flink wat geld besparen! Hier zijn een aantal eenvoudige tips:

  • Installeer LED lampen en low-flow douchekoppen
  • Droog je kleding in de (buiten-) lucht in plaats van de droger te gebruiken
  • Wacht tot de vaatwasser helemaal vol is voordat je deze aanzet
  • Schakel je stekkerdozen uit wanneer jij die niet gebruikt

Tuinier meer!

Tuinieren kan je immers goed helpen enkele van de andere goede voornemens te bereiken die vaak bovenaan de resolutielijsten staan. Denk hierbij aan je leven vertragen of een eenvoudiger leven leiden en aan lichaamsbeweging doen.

Om je op weg te helpen hebben we hier drie simpele groene doelen voor het nieuwe jaar:

Als je nog geen tuinier bent, word er dan één! Je hoeft hiervoor niet eens een tuin te hebben. Appartementsbewoners zullen misschien heel verbaasd zijn om te weten hoeveel bloemen, kruiden en kleine groenten zij in potten kunnen verbouwen.

Verklein je gazonoppervlak. Gazons zijn geldputten die veel onderhoud nodig hebben. Als jij een deel van jouw gras door struiken, vaste planten of zelfs groenten vervangt, dan besteed je minder tijd achter de grasmaaier. Plus evenzo minder geld aan bemesting en het water geven tijdens droogte.

Tuingereedschap schoonmaken na iedere klus is ook belangrijk. Door gereedschappen die bijvoorbeeld in de grond gebruikt worden goed schoon te houden, blijven de randen scherper, wordt er roestvorming voorkomen en worden mogelijk met ziektes beladen bodemdeeltjes verwijderd.

Minimaliseer onnodige rommel

Wanneer was het voor het laatst dat jij door je kast, rommellades en garage ging om de spullen weg te doen die je niet meer gebruikt? Het begin van het nieuwe jaar is een geweldige tijd voor een nieuwe start.

Je doet dat dan niet voor niets, want er zijn psychologische voordelen verbonden aan het verminderen van het aantal dingen dat jij in huis hebt. Een rommelig huis kan namelijk stress veroorzaken, de productiviteit beïnvloeden en zelfs de huishoudelijke taken, zoals schoonmaken, moeilijker maken!

Related Posts

Leave a Comment