Kamperen? Wat neem je mee?

by admin
0 comment

Een weekend gaan kamperen is een fantastische ervaring die niet alleen avontuurlijk is maar vaak ook nog eens een goedkopere optie dan een dure hotelkamer. Stop je tent samen met alle spullen in de auto en vertrek naar je favoriete camping. Je kunt afreizen naar Frankrijk, België, Zwitserland of een andere favoriete bestemming.

Een tent

Het allereerste wat je natuurlijk moet meenemen is vrij logisch, een tent. Er zijn een heleboel verschillende tenten verkrijgbaar, de keuze is enorm. Welke tent bij jou past hangt natuurlijk af of je een beginner bent of al vaker hebt gekampeerd. Beginners doen er goed aan om eerst te beginnen met een goedkopere tent en één die vrij eenvoudig op te zetten is. Zo kun je kennismaken met kamperen en beslissen of het wat voor jou is. Later kun je altijd een grotere en betere tent aanschaffen. Waar je ook rekening moet houden is met hoeveel personen je gaat kamperen. Zo weet je hoe groot de tent zou moeten zijn. Verder moet je er ook over nadenken hoeveel spullen je in de tent kwijt wilt. Als de auto bij de kampeerplek staat kun je spullen in de auto laten, maar wanneer je midden in het bos kampeert kan dit weer niet. Het is ook aan te raden om een grondzeil mee te nemen en deze te plaatsen onder de tent. Zo blijft de tent aan de onderkant droog bij eventuele regen.

Een slaapzak en een mat

Naast de tent heb je natuurlijk een matje nodig waar je op kunt slapen. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om een luchtbed mee te nemen maar dan moet je weer rekening houden met de pomp die je extra mee moet nemen. Verder is kan de slaapzak natuurlijk ook niet ontbreken. Bekijk van te voren goed met welke temperatuur je gaat kamperen. Onderschat niet hoe hard het kan afkoelen in de nacht. Met behulp van de temperatuur kun je kiezen welke dikte slaapzak je nodig hebt. Vergeet ook geen kussen mee te nemen.

Kookspullen

Ook kookspullen moet je niet vergeten als je gaat kamperen. Neem een klein kookplaat mee zodat je je eten kunt bereiden. Deze zijn zowel elektrisch als op gas verkrijgbaar en kost vaak slechts een paar tientjes. Vergeet ook niet de andere benodigdheden zoals borden waar je van kunt eten maar ook bestek en glazen.

Bron: Rien de Wolf

Related Posts

Leave a Comment