Welke soort tuin past bij welk type mens?

by admin
0 comment

Bijna ieder mens met een huis of appartement op de begane grond, heeft hier ook een tuin bij zitten. Een tuin is fantastisch, want met lekker weer kan je hier heerlijk van het zonnetje genieten. Ook is het fijn om naar buiten te kijken door het raam, omdat je dan de vrolijke kleuren van bloemen en planten voor je ogen ziet verschijnen. Je kan je tuin precies zo inrichten als dat jij dat wil. Er zullen zo dus verschillende soorten tuinen ontstaan. Elk type mens heeft namelijk andere voorkeuren als het op hun tuin aankomt. Hieronder staan verschillende soorten tuinen omschreven.

De tuin van de levensgenieters

Als eerste is er de tuin voor de levensgenieters. Levensgenieters staan erom bekend dat ze houden van lekker eten, borrelen en samen zijn. Hun vrije tijd wordt dan ook vaak goed benut. Vaak vinden de buren dit soort mensen niet geweldig, omdat er vaak tot in de late uurtjes nog stemmen te horen zijn. De levensgenieters zullen dus hun tuin inrichten om er ultiem van te genieten. Dit houdt vaak in dat er niet zo veel groen te vinden is, hoogstens een paar potten met een leuke boom of een paar bloemen. Echter, dit wordt gecompenseerd door een comfortabele loungebank en genoeg andere zitplekken. Er zijn zo veel zitplaatsen om genoeg plek te hebben voor familie en vrienden die nogal eens aanschuiven bij de levensgenieters in de tuin. Daarnaast is er waarschijnlijk ook een barbecue of buitenkeuken in de tuin aanwezig, waarop de lekkerste maaltijden bereid kunnen worden. De echte levensgenieters zullen zelfs nog een koelkast in de buurt hebben, zodat ze niet ver hoeven te lopen om een drankje te hoeven pakken.

De tuin van de tuinierden

Tuinieren is helemaal niet alleen meer voor oudere mensen. Ook veel jongeren vinden tuinieren tegenwoordig hartstikke leuk. Het zien groeien van je planten en bloemen is toch fantastisch? De tuiniers hebben dan ook vaak hun hele tuin zo vol mogelijk staan met bloemen, planten en bomen. Het zou zelfs nog kunnen dat je hier nog een moestuintje bij hebt, waarin je je eigen groente en fruit aan het kweken bent. De tuiniers kunnen extreem genieten van het zien groeien en bloeien van al het moois dat ze in hun tuin neergezet hebben. Zij vinden het dan ook heerlijk om in de tuin te werken. Schoffelen, onkruid plukken en grasmaaien, niets is ze te veel. Het buiten in de tuin werken is echt iets voor hen.

Een combinatie

Natuurlijk is niet iedereen een ultieme tuinierder of levensgenieter. Er zijn ook mensen die tuinieren leuk vinden, maar ook graag lekker in hun tuin willen zitten. Deze mensen hebben vaak een combinatie van beide soorten tuinen. Er zijn dan een of meerdere fijne zithoekjes in de tuin, waar je lekker in de zon kunt zitten of waar je wat vrienden kunt uitnodigen. Daarnaast hebben deze mensen dan vaak ook een gedeelte van de tuin ingericht om hier planten en bloemen te laten groeien. Tuinieren maakt jou ook gelukkig, maar je hebt ook geen zin om elke dag in de tuin te werken. Je wil soms ook gezellig dineren met wat vrienden in de tuin. Gelukkig kan het allebei, door een combinatie van zithoekjes en hoekjes met planten te maken.

Related Posts

Leave a Comment