Laminaat, een vloer met een ijzersterk imago

by admin
0 comment

 In de wereld van woninginrichting, maar ook van kantoor- en winkel interieur valt laminaat niet meer weg te denken. Wie op zoek is naar een vloerbedekking die weinig onderhoud vraagt, sterk en redelijk slijtvast is, budgetvriendelijk is, eenvoudig te leggen is, en wie bij al die positieve kenmerken ook nog keus wenst tussen vele dessins en kleuren, krijgt zeker laminaat te zien. De populaire laminaatvloer is in korte tijd doorontwikkeld, van laminaat delen die in elkaar gelijmd of op de ondergrond vastgenageld worden, tot de nieuwste laminaat vloeren waarbij de laminaat planken [of tegels] door middel van een speciaal profiel dat in de randen is gefreesd, tot één stevig geheel, aan elkaar gehaakt worden. Bijkomend voordeel van dit kliksysteem is dat de laminaatvloer eenvoudig, zonder zwaar, stoffig breekwerk, weer uit elkaar genomen kan worden, waarna u het eventueel in een andere ruimte opnieuw kunt gebruiken, bijvoorbeeld bij een verhuizing

Slijtvastheid van laminaat

 Wat slijtvastheid betreft begint laminaat bij de lichte kwaliteit laminaat vloeren die voor een habbekrats een snelle oplossing leveren voor bijvoorbeeld de afwerking van een zolderverdieping waar praktisch toch nooit iemand komt tot aan de kwaliteit laminaat vloeren voor industrieel gebruik, geschikt voor bijvoorbeeld het kantoor of de winkelvloer. En ook deze laminaatvloer voor industrieel gebruik kent een zeer gunstige prijs – kwaliteitverhouding. Het onderhoud dat nodig is om de laminaatvloer haar geweldige uitstraling te laten behouden is minimaal. Allereerst zijn beschermende viltjes onder stoelpoten e.d. van belang om krassen te voorkomen. Daarnaast is een goede deurmat die zand en vuil dat mee naar binnen gelopen wordt opvangt heel verstandig. Een regelmatige veeg/zuig beurt en het eventueel verwijderen van vlekken met een klam vochtige doek is ruim voldoende, meer onderhoud vraagt een laminaat vloer niet.  

Creëer sfeer met laminaat

Laminaat laat zien dat goed en goedkoop wel degelijk samengaan. Daarnaast doen deze kwaliteiten van laminaat niets af aan de geweldige uitstraling van de verschillende laminaat soorten. Wie geniet van de warme, natuurlijke sfeer van hout, kan zeker een laminaat vloer vinden in de juiste houtlook om een fijn interieur te creëren. Er is keuze uit vele kleuren. Van licht tot donker in wit, zwart, grijs, bruin en roodtinten. Laminaat planken van extra breed tot smal en van kort tot extra lang. Voorzien van een V-groef aan de beide lange zijden of rondom. Ook voor een authentieke natuurstenen vloer of een robuuste betonvloer is er een alternatief in laminaat. Welke stijl u ook wenst in uw interieur, er is altijd een laminaat vloer te vinden die daarbij aansluit. Voor al het laminaat wat u zoekt, kunt u terecht bij Bebo Parket.       

Related Posts

Leave a Comment