De trends rondom ledverlichting

by admin
0 comment

Tegenwoordig gaat steeds meer automatisch en wordt er op vrijwel elk gebied flink geïnnoveerd. Zo ook in de wereld van verlichting. Wie heeft er tegenwoordig geen app waarmee alle verlichting in huis geregeld kan worden? En wie neemt er tegenwoordig nog genoegen met het saaie standaard licht, terwijl je de verlichting alle kleuren van de regenboog kunt maken? We bespreken de verlichting trends van dit najaar in deze blog. 

Ingebouwd licht

Led verlichting heeft een lange levensduur en hoeft pas vervangen te worden na 10 tot 15 jaar. In steeds meer huishoudens worden de lichtbronnen ingebouwd. Op deze manier wordt het licht mooier verdeeld over de ruimte, ten opzichte van vervangbare lichtbronnen die vaak schaduw veroorzaken. Daarnaast geven ingebouwde ledlampen meer licht dan de vervangbare variant, waardoor een grote ruimte beter verlicht wordt met minder lampen. 

Regelen op afstand

Zogeheten slimme verlichting is te bedienen via een app op je smartphone of tablet. De meeste slimme ledlampen maken rechtstreeks verbinding met de wifi en kunnen zo bestuurd worden. Wanneer alle lampen in het huis voorzien van deze slimme ledlampen, kun je dus alle lampen in je huis tegelijkertijd bedienen. Dit houdt niet alleen in dat je ze gemakkelijk aan en uit kunt zetten. Je kunt de lampen namelijk ook geleidelijk dimmen en de warmtekleur aanpassen. Die warmtekleur kan aangepast worden van koud wit naar warm wit bijvoorbeeld, maar tegenwoordig kun je de kleur aanpassen naar welke kleur je maar wilt. 

Gezondheid en productiviteit

Ledverlichting kan ingezet worden om de gezondheid en productiviteit te verbeteren. Goede werkplekverlichting zorgt voor een betere productiviteit. De natuurlijke cyclus van de zon kan nagebootst worden door de felheid van de ledverlichting gedurende de dag te wijzigen. Dit schijnt vooral voor ouderen een positief effect te hebben op de gezondheid. 

Kwaliteit

Het gebruiksgemak van ledverlichting is veel groter dan dat van andere verlichting. Daarnaast blijkt ledverlichting ook een positief effect te hebben op gezondheid en productiviteit. Hoogwaardige ledverlichting is duurzaam, goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Het verbruikt namelijk veel minder energie dan andere verlichting. Zeker nu de energieprijzen stijgen is het gebruik van ledlampen goed om te overwegen. 

Related Posts

Leave a Comment