Let op deze punten bij aanschaf van zonnepanelen

by admin
0 comment

Als je zonnepanelen wil gaan laten installeren, waar moet je dan naar kijken om een voor jou zo groot mogelijk rendement te behalen op de termijn? Enkele tips en tricks geven we je hieronder. Dan heb je alvast wat informatie en ben je enigszins voorbereid. Daarna kun je altijd nog besluiten om je door een ervaren installateur te laten voorlichten. Op basis daarvan kun je dan een weloverwogen en goede beslissing nemen voor welke zonnepanelen je uiteindelijk kiest. 

Verschillende soorten zonnepanelen 

Je moet eerst het verschil weten tussen de diverse soorten zonnepanelen. Daarover kun je meer dan genoeg informatie vinden. Er is verschil in type, maar ook in aanschafprijs en de hoeveelheid zonnepanelen wat je nodig hebt voor jouw dak (of anders). Dan is er ook nog de kleur; polykristallijn zonnepanelen hebben een donkerblauwe kleur. Dat is weer anders dan de geheel zwarte monokristallijn zonnepanelen. Er is tevens sprake van een technisch onderscheid tussen genoemde soorten zonnepanelen. Er is ook nog een type dunne film zonnepanelen (CIS-panelen). Hiervoor heb je wel meer dakoppervlak nodig. Het rendement kan daarentegen wel iets hoger zijn. 

Maximaal resultaat 

De overweging zonnepanelen te laten installeren heeft waarschijnlijk deels te maken met de overweging duurzamer en milieuvriendelijker energie te willen gaan gebruiken. Echter, voor praktisch iedereen die zich met het vraagstuk wel of geen zonnepanelen te laten installeren bezighoudt, is het doorslaggevende aspect uiteindelijk toch; wat levert het op? Een van de belangrijkste eigenschappen van een zonnepaneel is dan ook de efficiency. Kies altijd voor het type met het hoogste percentage efficiency. Heb je een kleiner dakoppervlak, kies dan voor zonnepanelen met een hoge(re) capaciteit. Daarmee kun je ook het meeste rendement behalen uit jouw dakoppervlak waardoor je ook meer kunt besparen op energiekosten.

Wat kost een zonnepaneel

Natuurlijk let je op de kosten bij de aanschaf van zonnepanelen. Maar let er wel op; je moet bij de aanschaf van een zonnepaneel kijken naar de zonnepanelen prijs per capaciteitseenheid (Wp). Let ook op of een zonnepaneel getest is. Is dit niet het geval, dan is het raadzaam toch te gaan voor een merk dat wel bekend en getest is. Je kiest met de aanschaf van zonnepanelen dus zowel voor duurzaam en milieubewust, als voor een besparende functie; je energiekosten zullen dalen. Fijn is ook om te weten dat de aanschaf van zonnepanelen uiteraard eenmalig vrij fors zijn, maar dat er wellicht subsidies gelden. Zo niet, dan kun je altijd de BTW terugvragen, wat je al snel een forse besparing op kan leveren.

Related Posts

Leave a Comment