Rieten manden

by admin
0 comment

Rieten manden hebben een lange traditie. Mensen hebben ze altijd gebruikt om voedsel en andere dingen te vervoeren. Gelukkig is dit vaartuig nog niet uitgestorven. 

Integendeel, want rieten manden worden steeds vaker gebruikt in meubelzaken en binnenhuisarchitecten. In deze gids vertellen we je waarvoor gevlochten mandjes kunnen worden gebruikt. Inclusief de belangrijkste criteria waarmee u rekening moet houden bij het kopen. 

Wat is een rieten mand? 

Voor het vervaardigen van geweven manden is flexibel materiaal nodig. Hiervoor zijn verschillende houtsoorten geschikt. Moderne interpretaties gebruiken kunststoffen. Maar eigenlijk associëren we een natuurproduct met geweven manden. Er worden verschillende technieken gebruikt om het af te maken. Meestal worden smalle stroken van het materiaal in een kruisvorm gebogen en gevlochten. Dit geeft de mand meer stabiliteit en kan zowel in klein als groot formaat geproduceerd worden. Alles is handwerk en dat wordt tegenwoordig meer dan ooit gewaardeerd. 

5 dingen om te overwegen bij het kopen van rieten manden 

Als u een of meer geweven manden wilt kopen, kunnen onze instructies u helpen. Zo vindt u stap voor stap het juiste model. toepassingsgebied Beperk eerst uw zoekopdracht tot de essentiële suggesties. Wat is het doel van de geweven mand? 

Voor opslag

U kunt speelgoed, pennen, documenten en nog veel meer in geweven manden opbergen. Om ervoor te zorgen dat deze niet ergens blijven staan, worden ze opgeborgen op planken (bijvoorbeeld ook in de kelder). 

Als wasmand

Grote gevlochten manden met deksel zijn geschikt voor vuile was. Zorg ervoor dat er een doek / zak in wordt geklemd. Zo komt uw gebruikte kleding niet in aanraking met het materiaal. 

Ter decoratie

U kunt een geweven siermand op veel manieren gebruiken. Gebruik gedroogd hout, stenen, glaskralen en miniaturen om een ​​kamer te verfraaien. 

Voor de picknick

Traditioneel wordt de picknick uitgevoerd met een rieten mand. Doe er eerst al het lekkers en drankjes in. Daarna wordt het picknickkleed eroverheen gelegd. Dus geen insecten, hondensnuiten of kattenpoten kunnen iets porren. Voor grote gezinnen is het raadzaam om een ​​tweede picknickmand mee te nemen. 

Voor beplanting

Buitenkant gevlochten, binnenkant voorzien van folie. Een visueel aantrekkelijke oplossing om planten decoratief op te zetten. Of het nu in uw eigen vier muren is, op het terras of balkon. Zorg ervoor dat er geen wateroverlast is. In de buitenlucht kunt u de gevlochten mand ook voorzien van kleine afvoergaatjes voor beplanting. 

Voor fietsen

In plaats van een stuurmand van kunststof of metaal kunt u ook een gevlochten uitvoering gebruiken. Merk op hoe deze aan het stuur moet worden bevestigd. Draagriemen zijn handig als u de mand na de reis wilt blijven gebruiken. 

Als rugzak

Voordat er synthetische materialen waren, werden rieten manden gebruikt als transportmiddel. Deze zijn nog steeds beschikbaar. Dus als je het natuurlijk leuk vindt, kun je een mandvormige rugzak meenemen. 

Wilg

De zeer flexibele takken van de wilg zijn ideaal om manden van te maken. Eerst wordt de grond gevormd en vervolgens worden er enkele takken verticaal in verankerd. Vervolgens begint de stapsgewijze structuur van onderaf. Wilg verdraagt ​​heel goed warmte en vocht. Indien niet blootgesteld aan extreme omstandigheden, kan zo’n mand u jarenlang goed van pas komen. 

Rotan

Ook bekend als rotanriet. Rotan wordt verkregen uit de palmbomen met dezelfde naam. Ze kunnen worden gebruikt om allerlei soorten rieten en zelfs meubels van te maken. Het wordt gewonnen uit de stam van de handpalm. De smalle stroken worden door stoom en warmte buigzaam gemaakt. Als ze weer afkoelen, vormen de vlechten een zeer robuuste verbinding. 

Plastic

Als u niet per se een natuurlijk product wilt kopen, kan de geweven mand ook van plastic zijn. De smalle kunststof strips worden in de fabriek in elkaar gestoken. De look is vergelijkbaar met die van hout. Plastic blijkt echter goedkoper te vervaardigen en maakt snellere reiniging mogelijk. Houd er echter rekening mee dat het gemakkelijker kan breken en mogelijk niet zo veerkrachtig is als rieten of rotan. 

Jute

Er worden touwmanden van gemaakt. Deze zijn ook met elkaar verweven waardoor een patroon ontstaat dat lijkt op dat van rotan of wilg. In bredere zin maken jutemanden dus ook onderdeel uit van de geweven manden. 

Vorm / afmetingen / diameter 

Zo’n houten mandje kan op heel verschillende manieren geweven worden. Er zijn kleine en grote vulmanden, die het resultaat zijn van de verschillende toepassingsgebieden. U kunt de vorm op de afbeeldingen alleen realistisch beoordelen. Moet het een ronde of ovale rieten mand zijn? Laat u niet misleiden door productfoto’s. Zoek naar de specifieke afmetingen of de diameter. Dit is de enige manier om bij het online bestellen te weten of de mand zijn doel dient en past. 

Related Posts

Leave a Comment