Tegel laminaat: tips voor bij het leggen

by admin
0 comment

Wanneer je een nieuwe vloer voor in je woning of op kantoor wil dan is het goed om wat inspiratie op te doen. Vind je tegels altijd een mooie uitstraling hebben, maar vind je het te koud? Waarom ga je dan niet voor tegel laminaat? Dit soort laminaat heeft de uitstraling van een tegel, maar de warmte van laminaat. Hieronder lees je alles over de populariteit van tegel laminaat en vertellen we je hoe je deze vloer het beste kunt leggen.

Wat is tegel laminaat?

Tegel laminaat is de afgelopen tijd steeds populairder geworden. Dit laminaat is bijna niet te onderscheiden van echte tegels. Je krijgt hiermee de uitstraling van een echte stenen vloer, maar qua leggen heeft het er niets mee te maken. Wanneer je kiest voor een tegel laminaat vloer krijgt u alle voordelen van een laminaat vloer en dat allemaal met een uitstraling van een tegelvloer.

Populariteit tegel laminaat

Tegel laminaat is steeds vaker terug te zien in woningen, bij bedrijven en andere gebouwen. Het laminaat ziet er prachtig uit en is makkelijk in onderhoud. Daarnaast is het ook slijtvast. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de vloer snel gaat slijten als het vaak en door veel mensen wordt gebruikt. Hout heeft soms wat nadelen, net zoals tegels, maar met een tegel laminaat vloer ervaar je alleen de voordelen.

Voorbereiding van de vloer

Wanneer je tegel laminaat gaat leggen dan kun je het beste de vloer eerst goed voorbereiden waardoor het leggen uiteindelijk een stuk makkelijker wordt. Laat de vloer eerst acclimatiseren in de ruimte waar je het gaat leggen en maak de ondergrond vlak en egaal. Doe je dit niet dan zal het uiteindelijke resultaat minder mooi en strak worden. Daarna is het tijd om de ondervloer te gaan leggen. Zorg dat de ondervloer de hele vloer bedekt, zodat optrekkend vocht geen kans maakt.

Tegel laminaat leggen

Wanneer je het tegel laminaat gaat leggen begin je in de hoek. Vanuit daar werk je verder. Leg het laminaat nooit helemaal tegen de muur aan. Hou een speling van ongeveer 1 centimeter. Je kunt laminaat strak leggen met afstand houders. Deze plaats je voordat je de eerste plank in tegelvorm tegen de muur legt. Vervolgens kun je de overige tegel laminaat leggen. Dit doe je door de tegels gemakkelijk in elkaar te klikken. Moet je laminaat op maat maken? Dit kun je gemakkelijk doen met een zaag of nog beter: een laminaatsnijder. Voor de laatste tegels heb je extra concentratie nodig. Teken de juiste afmeting af op de planken en snij ze vervolgens op de juiste maat.

Afwerking tegel laminaat

Nadat je de vloer hebt gelegd is het tijd voor de afwerking ervan. Hiervoor kun je mooie plinten plaatsen. Ga je voor hoge plinten, middelhoge plinten of lage plinten? Het kan allemaal! Veel mensen gaan voor plinten in de kleur van de vloer, maar wanneer je voor hoge plinten gaat kun je natuurlijk ook voor plinten gaan in de kleur van de muur. Dit zorgt voor een strakke uitstraling in de ruimte. Je kunt smalle plinten met een speciale plintentang op maat knippen. Hoge plinten kun je makkelijk met een zaag op maat maken. Je kunt plinten het beste vastzetten met een plakstrip, koploze spijkers en/of lijm. Op deze manier weet je zeker dat ze goed vastzitten. Wil je graag tegel laminaat leggen? Een goede voorbereiding is een must. Op website van Afium lees alles over tegel laminaat en krijg je tips voor het leggen van de vloer.

Related Posts

Leave a Comment