Tips bij een donkere vloer in je interieur + de voordelen!

by admin
0 comment

Veel mensen kiezen ervoor om een lichtere vloer in huis te nemen. De gedachte bij een donkere vloer is vaak dat het de ruimte te donker maakt. Echter hoeft dit niet het geval te zijn! Of een donkere vloer goed staat in een interieur heeft te maken met meerdere factoren. Daarnaast zijn er juist voordelen aan een donkere vloer in huis. In deze blog tips om een donkere vloer goed uit te laten komen in een ruimte en de voordelen van een donkere vloer.

Lichtinval 

Een donkere vloer maakt een interieur hokkerig en grimmig als er weinig lichtinval is. Het is dus belangrijk om een vloer te leggen in een ruimte waar genoeg lichtinval is! Kies voor een ruimte waarbij er licht aan beiden kanten naar binnen valt en waar er op de juiste momenten zon naar binnen komt. Voorbeeld: in een keuken heb je vooral licht nodig aan het einde van de dag. Staat je huis op het zuiden dan zit je wel goed qua lichtinval. 

De afmeting en type van de ruimte


In een kleine ruimte moet je geen donkere vloer leggen! Dit is een gedachte van veel mensen als ze kijken naar een geschikte vloer. Toch kan een toilet een chique uitstraling krijgen met een donkere vloer. Een donkere hal kan ook een eyecatcher zijn als het afgestyled wordt met een donkere vloer. Daarnaast kan er in grotere ruimtes zeker een donkere vloer worden gelegd, mits het past in de ruimte. Een woonkamer kan bijvoorbeeld een perfecte match zijn met een donkere vloer in een oud huis. 


Kleur van Meubels 


Een donkere houten vloer is de uitgelezen kans om voor lichte meubels te gaan. Combineer de vloer met licht eikenhout of met witte meubels. De combinatie van licht en donker zorgt voor een speels contrast. Als de ruimte genoeg lichtinval bevat, is het zelfs mogelijk om donkere meubels te combineren met een donkere vloer voor een chique look.

Voordelen donkere vloer


Een donkere vloer kan zelfs voordelen hebben ten opzichte van de veelgekozen lichtere vloeren. Zo zijn donkere vloeren minder snel vies dan lichtere vloeren, althans optisch dan. Vieze voeten zijn minder zichtbaar op een donkere vloer. 

Een donkere vloer is stijlvol 

Een donkere vloer ouderwets? Juist niet! Donkere vloeren zijn trendy. Donkere vloeren kunnen er extra stijlvol uitzien met gouden en koperen accessoires. 

Related Posts

Leave a Comment