Tips om je huis er als nieuw uit te laten zien!

by admin
0 comment

Ken je dat gevoel? Dat je door je woonkamer kijkt en denkt dat er iets moet veranderen, maar dat je het lastig vindt om te bepalen wat dat dan moet zijn? Misschien ben je wel toe aan een nieuwe vloer! Een stijlvol interieur start namelijk bij een goede basis. En wat is er nu meer basis aan een huis dan de vloer? De kleur van je vloer, het materiaal ervan, of het glanst of niet: allemaal aspecten die van invloed zijn op de sfeer van je huis. Lees in dit artikel meer over vloeren.

Grootte van je woning

De eerste tip: woon jij in een klein en knus huis? Onze tip is dan om de vloer overal door te trekken. Op deze manier lijkt je ruimte namelijk groter dan hij is. Handig!

Type vloer

Wil jij een modern interieur in je huis? Kies dan voor een strakke vloer. Dit is mogelijk met onder meer een tegelvloer, een betonvloer, of houten vloer. Ook een vloer van visgraat laminaat is ontzettend gewild: als je deze vloer in je huis hebt, doe je dus helemaal mee met de nieuwste trends!

Aanpassing van je huidige vloer

Lijkt het je te veel werk om je vloer in je huis te vervangen? Voor een nieuwe look hoeft dat ook niet altijd helemaal nodig te zijn. Je kunt namelijk ook je huidige vloer lakken: dat werkt bijvoorbeeld goed bij een houten vloer. Een tegelvloer kun je omtoveren door met speciale tegelverf aan de slag te gaan. Een andere kleur door een laagje verf op je vloer heeft als gevolg dat je hele huis er compleet anders uitziet!

Schoonhouden en -maken van je vloer

Een schone vloer doet ook veel met de sfeer van je huis. Het is niet fijn wanneer je huis onder de modder zit of wanneer er op je vloer allemaal strepen en vlekken zitten. Zorg er dus voor dat je je vloer schoon houdt en ook regelmatig schoonmaakt. Bovendien is het gezonder om in een kamer te leven waar je het stof vaak verwijdert. Bijkomend voordeel: schoonmaken geeft ook in je hoofd een opgeruimd gevoel!

Ga voor rond

Rond? Ja, dat lees je goed. Ronde vormen zijn helemaal in de mode. Door ronde vormen lijkt je huis bovendien een stuk ruimer. Heb je een mooie nieuwe vloer in huis? Denk er dan eens aan om er ronde items op te zetten, te beginnen met een rond vloerkleed. Maar ronde meubels zijn er steeds meer. Denk aan een ronde eettafel, een ronde bank om tv op te kijken, maar ook ronde kussens of ronde spiegels of ronde vloerkleden zijn items die je steeds vaker terugziet. Had jij daar al eens aan gedacht?

Related Posts

Leave a Comment