Tips om je kerstdiner te vernieuwen

by admin
0 comment

De tijd van het jaar komt er weer aan, de kerstdagen.Of je nu in alleen met je partner of met ander gezelschap geniet van deze tijd, het is altijd leuk om nieuwe ideeën op te doen om deze tijd extra leuk te beleven. In deze blog geven we een aantal tips die je kunt toepassen om jouw kerst weer een belevenis te maken.

Voedsel

Dit is natuurlijk het eerste waar je aan denkt wanneer het gaat over een kerstdiner. Misschien een lekker voorgerecht als een hartige soep met brood en een lekker stuk vlees in het midden. Ook vegetarische opties zijn steeds meer in trek. Wanneer je een beetje een productief proces wilt houden, kies dan voor iets waarbij jij en je gasten zelf ook nog een beetje aan het werk moeten. Je kunt daarbij denken aan een gourmetstel of bijvoorbeeld een pizza grill. Het is leuk om te doen en je zorgt er hierdoor voor dat er in kleinere porties wordt gegeten. Daardoor kun je vaak langer tafelen en genieten van het voedsel en elkaar.

Verder wordt de nadruk vaak op het eten gelegd. Toch zijn er ook allerlei leuke opties te bedenken wanneer het om dranken gaat. Maak bijvoorbeeld een lekkere smoothie of maak een lekkere cocktail. Wanneer je je fantasie gebruikt zijn er altijd leuke opties toe te voegen aan jouw kerstdiner.

Aankleding

Natuurlijk is het altijd leuk wanneer je zorgt voor een leuke aankleding als het om je kerstdiner gaat. Kies bijvoorbeeld voor een leuk nieuw tafelkleed of gezellige kaarsjes. Ook is het leuk om een nieuwe serviesset aan het geheel toe te voegen. Je draagt daardoor bij aan een nieuwe beleving voor jezelf en je gasten. Wanneer je het nog iets verder wilt trekken kun je ook kiezen voor een andere indeling van je huiskamer als dat je gewend bent. Zet bijvoorbeeld de de tafel eens op een andere plaats neer dan gewoonlijk. Misschien centraal in de huiskamer voor een andere beleving? Verder zijn voor de meeste mensen kerstspullen natuurlijk sfeerverhogend. Wanneer je normaalgesproken voor verlichting bij de ramen zorgt, dan kun je eens kiezen voor iets anders. Denk bijvoorbeeld aan een leuk kerststalletje. Dit creëert weer nieuwe sferen.

Invulling

Wanneer je normaalgesproken alleen kiest voor een gourmet, kun je ook eens een aantal andere elementen toevoegen aan de kerstbeleving. Denk er bijvoorbeeld eens aan om de middag of avond te beginnen met een leuk spelletje. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om samen een gezellige kerstfilm te kijken voor of na het diner. Wanneer je blijft nadenken over de mogelijkheden zul je zien dat er meer kan als je denkt.

 

Related Posts

Leave a Comment