Verhuizen en aanpak, waar te beginnen?

by admin
0 comment

Wanneer je gaat verhuizen is dat een leuk vooruitzicht, maar ook een drukproces. waar je begint met de koop zelf, moet je vast denken aan alle dingen die geregeld moeten worden. Toch zijn er in principe maar een aantal fundamentele zaken, waar je de rest gaandeweg omheen kunt bouwen. In deze blog gaan we de hoofdzaken bij langs.

Muren en plafond

Een huis bestaat natuurlijk simpel gezien uit muren en een dak. Omdat dit een groot gedeelte van het geheel vormt, is het belangrijk om hier mee te beginnen. wanneer er sprake is van een stevige ondergrond, dan is het tijd om na te denken over de afwerking en inrichting van de muren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan stucwerk of behang. Wanneer je de afwerking hebt toegepast kun je beginnen met de afwerking. Welke kleuren pas je toe? De meeste mensen kiezen voor een rustige basis als het gaat om kleurstellingen. Wit en aardse kleuren zijn veel voorkomende keuzes. wanneer je het af wilt maken, kies dan voor een aantal opvallende kleuren om het geheel te breken. Wanneer je de muren en het plafond hebt afgewerkt, kun je verder met andere zaken.

Vloer

Ook de vloer is natuurlijk een essentieel onderdeel van het geheel. Behalve dat dit er mooi uit moet is moet het natuurlijk ook van goede kwaliteit zijn, aangezien het veel te lijden heeft. Veel meer dan bijvoorbeeld de muren en het plafond. Kijk  bijvoorbeeld naar de verschillen in laminaat, behalve het materiaal en de afwerking is het ook verstandig om te kijken naar hoe makkelijk het valt te leggen. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat laminaat wat iets prijziger is, vaak ook een betere kwaliteit heeft en makkelijk valt te leggen. Verder is het belangrijk je te realiseren dat de vloer over het algemeen een grote en zware lading betreft. Het kan daarom handig zijn om het dichtbij huis te bestellen of op te halen. Een gietvloer woonkamer geeft een hele andere sfeer dan als er voor laminaat wordt gekozen. Ook is er natuurlijk nog de optie voor tapijt. Dit is over het algemeen wat goedkoper in aanschaf en tevens lekker warm aan de voeten. Wel oogt het volgens sommige mensen iets goedkoper en is het lastiger schoonmaken.

Keuken en sanitair

Wanneer de echte basis is gelegd, kun je verder kijken naar andere grote elementen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de keuken of de badkamer. Dit zijn tevens zaken waar die je voor lange tijd aanschaft. In basis is het goed om als eerste na te gaan van welke stijl je houdt. ga je meer voor de landelijke stijl of houdt je meer van een strak en modern geheel? Zodra je dit weet is het verstandig om research te doen bij een keuken of badkamer speciaalzaak. Je kunt vanaf hier je plannen verder uitbouwen. Wanneer je de fundamentele zaken hebt toegepast kun je verder naar de volgende, minder grote zaken. Denk bijvoorbeeld aan meubels en kasten. Je werkt in die zin van groot naar klein. Wanneer je zover bent zul je eindigen bij decoratie en eindafwerking. Daarna kan het genieten pas echt beginnen.

 

Related Posts

Leave a Comment