Tips om je spaarrekening te sparen

by admin
0 comment

Heb je eindelijk een aantal duizend euro op je bank, gaat de auto stuk. Met een beetje pech kun je zo weer duizend euro aftikken. Toch zijn er tegenwoordig vele mogelijkheden om grote investeringen te voorkomen. In deze blog bespreken we een aantal opties waar je aan kunt denken om je spaarrekening in tact te houden samen met de voor en nadelen.

Auto

Tegenwoordig hoor je veel over leasen. Waar vroeger vooral bedrijven zich hiermee bezighielden, kun je tegenwoordig ook als particulier prima voor een lease optie kiezen. Groot voordeel in vanzelfsprekend dat je de auto niet zelf hoeft aan te schaffen, daarnaast scheelt het je dure reparaties wanneer je een all inclusive contract hebt afgesloten. Nadeel is natuurlijk wel dat de auto is veel gevallen nooit van jou wordt en dat je maandelijks een groter bedrag kwijt bent aan autokosten in verband met je abonnement. Belangrijk om na te gaan is dus hoeveel geld je maandelijks overhoudt van je loon nadat alle vaste lasten inclusief boodschappen er vanaf zijn. Wanneer dit voldoende is kun je overwegen om een lease contract af te sluiten. Tegenwoordig is er veel te leasen. Van auto’s tot scooters en fietsen. 

Afbetaling

Je kent ze misschien wel, de ‘geld lenen kost geld’ reclames. Dit is natuurlijk direct het grootste nadeel van afbetalen. Los van dat je een periodiek bedrag moet betalen, komt er vaak ook nog een bepaald rentebedrag overheen. Toch voorkom je ermee dat je je spaarrekening grof aan moet tasten zodat je deze kunt behouden voor wanneer het echt nodig is. Je kunt de meeste grote aanschaffen afbetalen. Natuurlijk is een hypotheek voor je huis een vorm van afbetaling maar ook voor keukens en badkamers heb je vaak deze optie. Het voordeel van afbetalen is natuurlijk dat het product naar je toe komt. Wanneer je alles hebt afbetaald is het product van jou. Wel moet je er rekening mee houden dat, net als bij leasen, een afbetaling of lening nooit wordt verleend om jou een plezier te doen. De verstrekker heeft altijd een eigen belang. Vaak gaat het in de eerste instantie om het sluiten van de verkoopdeal. daarnaast is het voordeel voor de verstrekker dat ze rente kunnen vragen. Per saldo kost het jou dus altijd extra geld.

Huren

Dan hebben we nog de optie huren. Eigenlijk lijkt deze optie best wel op leasen, met het verschil dat je bij huren nooit de eigenaar wordt. Bij leasen is dit ook vaak niet zo, maar bestaat de optie wel. Er zijn natuurlijk veel verschillende opties wanneer het om huren gaat. Zo kun je denken aan een fiets op vakantie maar ook kun je bijvoorbeeld een CV ketel huren. Al met al is het goed om na te denken waar je wel, en waar je geen spaargeld in wilt stoppen. Vervolgens is het belangrijk om na te gaan of je het product uiteindelijk zelf wilt bezitten of dat je die behoefte niet hebt. Tenslotte is het belangrijk om na te gaan hoeveel onderhoud je verwacht en of je dit wilt uitbesteden of voor eigen rekening neemt.

 

Related Posts

Leave a Comment