Bedrijfsverhuizing, wat zelf wat niet?

by admin
0 comment

Wanneer je een bedrijfsverhuizing van plan bent, is dat vaak een grote ingreep. Zeker als je bedrijf een bepaalde omvang heeft, komen er de nodige activiteiten bij kijken. Afhankelijk van je eigen mankracht en hulpmiddelen kun je een hoop zelf regelen. Ook zijn er een aantal zaken die je beter uit kunt besteden. In deze blog bespreken waar je zoal tegenaan loopt tijdens een bedrijfsverhuizing en wat je zelf kunt doen of wat je uitbesteed.

Voorbereiding

Om te beginnen komt er natuurlijk een hoop theorie kijken bij een verhuizing. Waar ga je heen? Hoeveel ruimte heb je nodig? Moet het pand aan bepaalde vereisten voldoen? Eigenlijk is het als ondernemer altijd aan te raden om dit soort basiszaken zelf te beheren. Je kunt natuurlijk aspecten hiervan uitbesteden of onderbrengen bij je personeel. Toch zijn zaken als dit zo essentieel dat je je er geen fouten in kunt permitteren. Het is in die zin altijd belangrijk om in elk geval het overzicht en uiteindelijke ondertekening hiervan zelf te doen.

Verhuizing

Wanneer het gaat over de verhuizing zelf, is het natuurlijk de vraag hoeveel er verhuisd moet worden en het gewicht. Wanneer je bijvoorbeeld over zware machines beschikt en zelf over een vrachtwagen geschikt, kun je dit misschien zelf organiseren. Wel moet je rekening houden met het vervoer van je vestiging naar de vrachtwagen. Heb je hier de materialen voor? Misschien moet je een kooiaaptransport huren om alles tot een efficiënt einde te brengen. In een voorbeeld als deze kun je de benodigdheden dus deels in eigen beheer houden en moet je het deels huren of uitbesteden. Belangrijk is om na te gaan wat in jouw situatie van toepassing is voor je aan de gang gaat.

Klussen

Hierbij is het vooral belangrijk om na te gaan hoeveel mankracht je nodig hebt en over welke vaardigheden deze mensen moeten beschikken. De meeste mensen kunnen best een muurtje schilderen. Toch is het natuurlijk de vraag of het zo vakkundig gebeurt als jij zou willen. Tevens is het goed om te kijken naar de totale oppervlakte ten opzichte van je beschikbare mankracht. Verder heb je vaak nog een aantal specifieke taken welke niet binnen de kennis en kunde van jouw mensen vallen. Denk aan specifiek werk aan de elektriciteit voorzieningen of andere montagewerkzaamheden. Belangrijk is dat je tijdens het klussen zorgt voor goede gereedschappen en veiligheidsvoorzieningen. Zodoende zal niemand iets te kort komen en komt jouw bedrijfsverhuizing tot een goed eind.

 

Related Posts

Leave a Comment