Tuinontwerpprogramma´s: wat je moet weten

by admin
0 comment

Geen idee wat je met je tuin aanmoet? Zin in het veranderen van je tuin? Of is je tuin erg toe aan een opknapbeurt? Wat het geval ook mag zijn, hierbij is een tuinontwerp nodig. Een tuinontwerp is de kunst en het proces van het ontwerpen en maken van plannen voor de inrichting en aanplant van tuinen en landschappen. Dit kan gedaan worden door de tuineigenaar zelf maar dit kan ook gedaan worden door professionals. Bij het maken van tuinontwerpen wordt er gebruik gemaakt van tuinontwerpprogramma´s. We gaan het in dit artikel meer over tuinontwerpprogramma´s hebben.

Waarom een tuinontwerpprogramma?

Met een tuinontwerpprogramma kan je al je ideeën een vorm geven. Je kan vanaf het beginstadium een goed beeld krijgen van de mogelijkheden en hoe al je ideeën eruit zien. Je kan op deze manier ontdekken of jouw plannen überhaupt haalbaar zijn en je kan ook je ideeën vergelijken of aanpassen door middel van tuinontwerpprogramma´s. Als je een nieuwe tuin gaat ontwerpen, vergt dat wel veel meet- en denkwerk. Veel mensen vinden dit lastig of hebben daar geen zin in. Je kan dan bij professionals terecht die voor jou een tuinontwerp maken, zoals Habro Tuinen. Op zoek naar een plek die een tuinontwerp in Etten-leur maakt? Dan zit je bij Habro Tuinen goed. 

Google Sketchup

Een van de meest betrouwbare en geliefde tuinontwerpprogramma´s is Google SketchUp. Dit programma is ten eerste gratis en er zijn veel mogelijkheden. Er is een bomen-, planten- en struikenbibliotheek en er is ook een 3D-warehouse van tuinmeubilair, schuttingen, bestratingen en ga zo maar door. Je kan met Google SketchUp ook gelijk je ontwerp met iedereen delen. Het ontwerp is ook in 3D te bekijken. Je kan bijvoorbeeld virtueel door je ontworpen tuin lopen. Ondanks deze vele voordelen zijn er ook een aantal nadelen. Het programma is namelijk best lastig in gebruik, het kost tijd om het onder de knie te krijgen. Het programma is daarnaast alleen voor persoonlijk gebruik, het is niet geschikt voor professionals. Er is echter wel een betaalde versie die wel geschikt is voor professionals. 

Gardena My Garden tuinplanner

Gardena is een gratis 2D-tuinplanner. Je kan met dit tuinontwerpprogramma eenvoudig zelf je tuin ontwerpen. Er zijn in dit programma best veel mogelijkheden. Je kan je huis op het perceel plaatsen en de complete tuin eromheen vormgeven. Daarnaast kan je in het programma ook gebruik maken van beplanting, verlichting, ondergronden, hekken, bomen, vijvers, zwembaden en ga zo maar door.

Related Posts

Leave a Comment