Hybride warmtepomp: in stappen van het gas af

by admin
0 comment

Het kan je vast niet ontgaan zijn in het nieuws, de gasprijzen stijgen enorm. Voor veel mensen een reden om te gaan kijken op welke manieren het mogelijk is om te besparen op gas. Voor de langere termijn is het interessant om te gaan kijken naar alternatieven voor het verwarmen van je huis op gas. Eén van die alternatieven is de warmtepomp. Maar wat als je cv-ketel nog goed is? Dan wil je deze natuurlijk niet wegdoen. Daar is een oplossing voor zodat je toch al kunt besparen en in stappen van het gas af kunt: de hybride warmtepomp. In dit artikel lees je er meer over.

 

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp die kan samenwerken met je cv-ketel. Daarbij kan de warmtepomp voor het verwarmen van je woning zorgen en de cv-ketel springt alleen bij wanneer dat nodig is bij piekbelasting. En de cv-ketel zorgt in deze combinatie voor het verwarmen van water. Een hybride warmtepomp zorgt ervoor dat je al flink kunt besparen op je gasrekening. En in de toekomst kun je altijd nog volledig gasloos gaan. Voor veel mensen is de hybride warmtepomp een ideale oplossing om nu al op de energiekosten te besparen.

 

De voordelen

Een belangrijk voordeel van een hybride warmtepomp hebben we al genoemd: het besparen op je energiekosten. Je hoeft je werkende cv-ketel hierdoor nog niet weg te doen. Het is een hele goede tussenstap naar volledig gasloos. Verder zijn er geen ingrijpende, bouwkundige maatregelen nodig en is de hybride warmtepomp eenvoudig te installeren. Genoeg redenen dus om te kiezen voor een hybride warmtepomp.

 

Extra subsidie

De overheid probeert met behulp van de ISDE-subsidie mensen te stimuleren om te investeren in duurzame energie en zonnepanelen. En als extra stimulans krijg je zelfs vanaf 2022-2024 nog meer subsidie. Dit betekent dus dat je bij aanschaf van een hybride warmtepomp een tegemoetkoming krijgt. Dat maakt de investering nog aantrekkelijker!

 

Als je geïnteresseerd bent in een warmtepomp, is het raadzaam om advies in te winnen bij een installateur die kennis van zaken heeft. Deze weet exact welke warmtepomp het beste rendement in jouw woning oplevert. 

Related Posts

Leave a Comment