Verschillende soorten gordijnen

by admin
0 comment

Gordijnen zijn echte sfeermakers. Zowel in een woning als bij een bedrijfspand voegen ze zoveel meer toe. Gordijnen hebben, naast een sfeerbepalende functie, nog een extra bijkomend voordeel. Ze werken namelijk isolerend. Zo houdt u de warmte tegen wanneer de buitentemperatuur hoog is en houden de warmte binnen vast wanneer het buiten koud is. En dat is goed nieuws voor uw energierekening. Gordijnen in Veenendaal zijn een waardevolle toevoeging voor iedere ruimte in uw huis. In een slaapkamer zorgen ze ervoor dat u aangenaam en relaxed in het donker kunt slapen waardoor u uitgerust en vol energie wakker wordt. 

Gordijnen waarborgen uw privacy

Bij gordijnen denkt u natuurlijk al snel aan overgordijnen, bedoelt om te sluiten wanneer het buiten donker wordt. Maar eigenlijk alles wat valt onder raamdecoratie zijn gordijnen. Vitrage is hier een voorbeeld van. Zo is er voldoende lichtinval maar wordt het van buiten naar binnen kijken wel bemoeilijkt. En dat is in slaapkamers maar ook een woonkamer natuurlijk erg prettig. Zo is uw privacy redelijk gewaarborgd terwijl u geen ‘opgesloten’ gevoel krijgt. Tegenwoordig zijn de zogenaamde inbetween gordijnen erg populair. Deze zijn ook transparant, net als vitrage, maar de weving van de stof is wat dikker en er wordt hiervoor een vollere draad gebruikt. Hierdoor houden ze het midden tussen de vitrage zoals we die al jaren kennen en overgordijnen.  Wanneer u dus nog meer privacy wilt maar wel optimaal wilt profiteren van het binnenkomende daglicht zijn inbetween gordijnen dus ideaal. Dit is vooral erg prettig wanneer uw woning of bedrijfspand pal aan een openbare weg staat.

Op maat laten maken

Omdat niet alle ramen een standaard maat hebben kunt u ervoor kiezen om de gordijnen op maat te laten maken. Er wordt dan thuis eerst ingemeten waarbij u uw wensen kenbaar kunt maken. Houdt u van kamerhoge gordijnen of een bepaald ophangsysteem? Alles is mogelijk, zelfs rolgordijnen voor draai-kiepramen of dakramen. Zo is er altijd raamdecoratie te vinden die past bij uw wensen en smaken. Het is zelfs mogelijk om de gordijnen automatisch te laten sluiten via de aansturing vanuit een app op uw telefoon of tablet of elektrisch. De mogelijkheden en oplossingen met gordijnen zijn eindeloos tegen zeer betaalbare prijzen.

Related Posts

Leave a Comment