Vijf tips om een leuke jaarkalender uit te kiezen

by admin
0 comment

Wilt u een jaarkalender kopen? Voor thuis of bij u op kantoor? Van jumboformaat tot klein, er is veel te kiezen als het op jaarkalenders aankomt. Hier zijn vijf tips die u kunnen helpen de beste kalender voor uw levensstijl en behoeften te kiezen.

Tip #1 – Kies uw formaat zorgvuldig

Een van de eerste dingen die je moet overwegen als je op zoek bent naar een muurkalender is het formaat. Heb je veel ruimte aan de muur? Zo ja, dan kies je misschien voor een grote jumbokalender of zelfs een extra grote. Heb je echter weinig ruimte, dan kun je beter kiezen voor een kleiner formaat, zoals een zakkalender of minikalender. Vergeet niet dat grotere kalenders ideaal zijn voor gezinnen met meerdere kinderen die hun activiteiten moeten bijhouden.

Tip #2 – Kies een thema dat past bij uw stijl

Als je van plan bent je kalender aan de muur te hangen, is de kans groot dat je wilt dat hij er ook mooi uitziet! Er zijn tal van mogelijkheden wat betreft thema’s; van klassieke bloemmotieven en natuurscènes tot stripfiguren en popcultuurreferenties. Kies iets dat past bij uw persoonlijke stijl en inrichting, zodat uw kalender eruitziet alsof hij bij u thuis hoort.

Tip #3 – Denk aan de functies en details

Neem bij het kiezen van een wandkalender de tijd om te bedenken welke functies en details belangrijk zijn voor uw levensstijl. Heb je bijvoorbeeld genoeg ruimte nodig om meerdere gebeurtenissen per dag op te schrijven? Of heeft u juist genoeg ruimte nodig voor één gebeurtenis per dag? Zo ja, zoek dan kalenders met kleinere blokken per dag in plaats van grotere kalenders met meer schrijfruimte. Bedenk ook of je liever lijntjes in elk blok hebt of dat lege ruimtes beter werken voor jou.

Tip #4 – Bekijk de extra’s

Veel wandkalenders worden geleverd met extra functies zoals maandelijkse roosters of extra pagina’s waar gebruikers notities of herinneringen kunnen opschrijven. Deze extra’s kunnen erg handig zijn als je meerdere taken tegelijk wilt organiseren. Bekijk zorgvuldig alle functies van de verschillende kalenders voordat u een aankoop doet, zodat u precies krijgt wat het beste werkt voor uw behoeften.

Tip #5 – Wees creatief met hoe je hem ophangt

Last but not least, vergeet niet hoe je van plan bent je nieuwe kalender op te hangen! Denk buiten de kaders als het gaat om het ophangen van uw nieuwe wanddecoratie – u hoeft niet per se punaises of tape te gebruiken! Probeer in plaats daarvan kleurrijk garen of lint te gebruiken; dit geeft uw nieuwe stuk een opvallende touch terwijl het ook functioneel is!

Conclusie

Het vinden van de perfecte wandkalender hoeft niet moeilijk te zijn – onthoud gewoon deze vijf tips en snel genoeg heb je de perfecte pasvorm gevonden! Of het nu gaat om een groot jumboformaat met veel schrijfruimte of een kleinere pocketoptie met leuke designs en extra functies, er is altijd wel iets dat zowel aan uw organisatorische behoeften als aan uw esthetische voorkeuren voldoet! Dus ga shoppen en vind vandaag nog de perfecte metgezel voor aan de muur!

Bron: De kalendergigant

Related Posts

Leave a Comment