Wat als je huurder niet betaalt?

by admin
0 comment

Helaas komt het nog veel te vaak voor dat mensen te maken krijgen met huurders die niet op tijd, of soms zelfs helemaal niet betalen. Dit is natuurlijk erg vervelend. Je probeert ervoor te zorgen dat deze persoon alsnog betaalt door bijvoorbeeld herinneringen te sturen, maar helaas werkt het niet. In dit soort gevallen is uiteindelijk de optie waar je voor kunt kiezen een incassobureau. Een incassobureau kan je helpen ervoor te zorgen dat je huurder alsnog betaalt.

Wat doet een incassobureau?

Het incassobureau bekijkt de situatie en neemt afhankelijk hiervan actie. In de meeste gevallen zal het incassobureau eerst een mailtje sturen naar de huurder. In dit mailtje zal de mededeling worden gedaan dat er een incassobureau is ingeschakeld voor het openstaande bedrag. In sommige gevallen is dit al genoeg. De schrik zorgt er hierbij vaak voor dat huurders er alsnog voor kiezen meteen te betalen. Indien dit niet het geval is zal het incassobureau verdere stappen ondernemen. Wat de beste stappen zijn is natuurlijk ook afhankelijk van de situatie.

Waarom een incassobureau?

Het is slim om te kiezen voor een incassobureau omdat de specialisten als geen ander weten hoe je er het best voor kunt zorgen dat de huurder alsnog betaalt. Rechtnet.nl uw Incassobureau Roosendaal heeft bijvoorbeeld verstand van ook de juridische zaken. Door de juiste dingen te benoemen kan een incassobureau ervoor zorgen dat de huurder snel betaalt. Zo heb jij als verhuurder het bedrag waar je recht op hebt en hoef je er zelf niet verder achteraan. Het incassobureau neemt dit gedeelte van je over en zelf hoef je je er natuurlijk niet meer druk om te maken.

Kost het incassobureau geld?

In veel gevallen is het zo dat het incassobureau enkel een deel van het bedrag dat de huurder betaalt incasseert van je. Je betaalt het incassobureau dus niet direct uit je zak. Zij zorgen ervoor dat de huurder alsnog betaalt. Hier tegenover wordt een afspraak gemaakt met het incassobureau dat zij een bepaald percentage van dit bedrag zullen krijgen. Vaak is het ook zo dat als het incassobureau het geld niet kan incasseren van de huurder, zij ook geen kosten in rekening brengen voor je.

Related Posts

Leave a Comment