Wanneer je een tuin hebt, zul je vanzelf merken dat jouw tuin een keer een onderhoud nodig heeft. Je kan er voor kiezen om zelf het onderhoud aan jouw tuin te doen of het laten doen door een bedrijf. Lees het artikel verder, zodat jij straks weet wat jij nodig hebt voor het onderhouden van de tuin. Wil je nog een tuin aanleggen? Dan kan je dit ook door een bedrijf laten doen. Wil jij een tuin aanleggen in Roosdaal? Habro Tuinen staat dan voor jou klaar! 

Welk tuingereedschap heb je nodig voor het onderhoud?

Er zijn veel dingen in een tuin die bijgehouden moeten worden. Planten, een heg, struiken en bomen moeten regelmatig bijgehouden worden. De materialen die je nodig hebt, hangen af van de grootte van jouw struik, heg of boom. Wil je dat jouw tuin er weer netjes en strak uitziet dan is het van belang om de tuin te snoeien. Soms heeft een plant ook dood hout. Dan kan je dit het best verwijderen. Het dode hout kan anders voor ziektes en schimmels zorgen. Je kan het beste jouw tuin gaan snoeien wanneer het niet vriest of erg heet is. Moet jouw heg gesnoeid worden? Dan kan je het beste er een heggenschaar voor gebruiken. Je kunt te werk gaan met een handmatige heggenschaar maar ook met een elektrische heggenschaar. Voor kleine takjes en planten kan je wel gemakkelijk een snoeischaar gebruiken. Moeten jouw buxussen geknipt worden? Dan kan je dat het beste doen met een buxusschaar. Deze kleine plantjes kan je gemakkelijk zelf onderhouden. 

Grondonderhoud

Het hebben van een gezonde grond is belangrijk. Haal onkruid, mos en gazonafval altijd weg. Dit kan je verwijderen met de hand of met behulp van apparaten. Voor het weghalen van onkruid zijn veel opties. Dit kan handmatig, met een onkruidsteker, onkruidbrander, onkruidmiddel of met een verticuteermachine. Ga je een automatisch apparaat gebruiken, pas dan op voor jouw schutting. Het apparaat dat je wilt gaan gebruiken is afhankelijk van waar het onkruid zich bevindt. Zit het onkruid tussen het gras, dan kan je dit bijvoorbeeld beter niet wegbranden. Het hebben van een mooi gazon is belangrijk. Geef op tijd en vaak genoeg jouw gazon water. Bescherm het gazon ook tegen schimmels en ziektes door dit driemaal per jaar te bemesten. 

Hoe onderhoud je jouw tuingereedschap het best? 

Om de tuingereedschappen goed te onderhouden, kan je het best na gebruik de gereedschappen schoonmaken en ervoor zorgen dat ze bladvrij zijn. Merk je dat jouw gereedschap bot is, slijp het gereedschap dan. Berg het tuingereedschap ook goed op. Het is ook verstandig om de houten onderdelen van tuingereedschap in te smeren met lijnzaadolie. Dit doe je zodat het gereedschap in een goede staat blijft en het blad niet vast blijft zitten aan het hout

Related Posts

Leave a Comment