Wat kun je ondernemen als je woont in Nerja?

by admin
0 comment

Heb jij plannen om binnenkort naar de Costa del Sol in Spanje te gaan kijken voor een tweede huis? Ga dan eens kijken in Nerja! Dit authentieke vissersdorpje op een uur rijden van Malaga is een goede optie als je fan bent van de Costa del Sol. Er is zowel in de omgeving van Nerja, als in Nerja zelf genoeg te doen. We vertellen hier meer over Nerja, de omgeving en waarom het de perfecte plek is voor een vakantiehuis. 

Hoe bereik je Nerja?

Nerja ligt in het zuiden van Spanje en wel aan de Costa del Sol. Wanneer je hier met de auto naartoe wil gaan, is dit een behoorlijke rit die je moet afleggen. Je hebt ook redelijk goedkope vluchten naar Malaga, vanuit het vliegveld van Malaga zou je dan met de bus of een huurauto naar Nerja kunnen gaan. Deze bus- of autorit duurt ongeveer een uur. In dit uur kun je lekker genieten van de mooie kustlijn, dus dit is geen straf. Ben je al benieuwd naar het huizenaanbod in Nerja? Via Villa Nova Real Estate kan je een huis kopen in Nerja of kijken of er iets tussen zit voor jou.

Het strandleven

Nerja is een plaatsje aan de kust, dit betekent dat je lekker van het strandleven kunt genieten. Er zijn meerdere stranden, die uiteenlopen van kleine baaien zoals de Playa El Salon tot lange zandstranden zoals Playe Burriana. 

De grotten van Nerja

De grotten van Nerja zijn toevallig ontdekt door een groepje jongens in 1959. Ze zijn sindsdien uitgegroeid tot een hele bekende bezienswaardigheid aan de Costa del Sol. De grotten zijn ongeveer vijf kilometer lang, maar je kan maar in een klein deel van de grot komen. Je kan niet alleen de grot verkennen, dit kan alleen als je aansluit bij een rondleiding. In de grot heb je verschillende zalen. De bekendste zaal is de Sala de la Cascada, dit betekent de zaal van de waterval. Er worden soms ook voorstellingen en concerten gegeven in de grotten omdat de akoestiek erg goed is. 

De natuur 

Bij de Costa del Sol denk je snel aan de stranden, maar ook in het achterland zijn erg mooie plekken te vinden. Nerja ligt op een hele mooie plek, want het plaatsje wordt omringd door twee natuurparken. Dit zijn de Cliffs of Maro-Cerro Gordo en Parque Natural Sierras de Tejada, Almijara y Alhama. Bij het eerste park heb je een super mooi uitzicht op de bergen en bij het tweede park kan je leuk wandelen.

El Acueducto de Aguile

Nog een bezienswaardigheid net buiten Nerja, is Acueducto de Aguila. Dit is vroeger gebouwd om de suikerfabriek die hier dichtbij lag van water te voorzien. Nu staat de suikerfabriek er niet meer, maar het aquaduct wordt door de boeren in de omgeving gebruikt. Tijdens meerdere bombardementen heeft het aquaduct wat schade opgelopen. Buiten dat sommige delen beschadigd zijn, is deze bezienswaardigheid ook zeker de moeite waard wanneer je in de buurt van Nerja bent of woont. 

Related Posts

Leave a Comment