Wat zijn de raamdecoratie trends van 2021?

by admin
0 comment

Om een huis volledig te kunnen inrichten en ook te kunnen aankleden is raamdecoratie toch wel heel erg belangrijk. Daarbij is het aan  te raden om goed te kijken naar de kleurstelling van de rest van een woning, alvorens de raamdecoratie wordt uitgekozen. Andersom is het ook mogelijk, door eerst deze decoratie uit te kiezen, maar dat wordt minder snel op die manier gedaan. Meestal worden eerst muren geschilderd en wordt er vervolgens een mooie vloer gelegd. De raamdecoratie is vaak bijpassend aan een vloer. Een lichte vloer wordt vaak gecombineerd met donkere gordijnen of blinds bijvoorbeeld en andersom wordt een donkere vloer vaak gecombineerd met een lichtere tint in de raamdecoratie.

De trends

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends wat betreft de raamdecoratie. Het is natuurlijk geen vereiste om hierin mee te gaan, maar het geeft wel wat meer inspiratie en een beter beeld van de huidige stijlen die ten ronde gaan.

Lichtdoorlatende gordijnen

Vaak worden deze niet alleen maar gebruikt, maar wordt hiervan een combinatie gemaakt met andere gordijnen die zonwerend en verduisterend zijn. Maar waarom dan toch deze eraan toevoegen? Het geeft wat meer sfeer in een woning en / of ruimte en daarnaast kunnen deze ook worden gesloten gedurende een dag, zonder dat dan de gehele ruimte donker hoeft te zijn. Het geeft dus wat meer sfeer en privacy.

Lange gordijnen. 

Vaak wordt er gekozen voor raamdecoratie die precies pas aan de vloer is. Het zweeft dan net een beetje boven de grond, maar dat is niet de trend van dit jaar. Het gaat hierbij vooral om gordijnen. Laat deze juist lekker lang, dat maakt de ruimte wat meer aangekleed en geeft een warme uitstraling.

Deze trend is echt net nieuw en popt overal steeds vaker op. Dat heeft te maken met de nieuwe stof die steeds vaker wordt gebruikt voor veel doeleinden. Niet alleen maar voor raamdecoratie, maar ook voor bijvoorbeeld kleding, meubels, accessoires etc. Niet te missen in een interieur dus!

Last but not least, chique. Het codewoord voor het jaar 2021. Kies voor rustige kleuren en houd het niet te groot. Geen overdreven kleuren, gewoon normaal.

Related Posts

Leave a Comment