Welke bureaustoel past het best bij mijn thuisstijl

by admin
0 comment

Nieuwe stoelen zijn iets waar je goed naar moet kijken. Je betaalt vaak een hoop geld voor een nieuwe witte bureaustoel en daarnaast maak je er veel gebruik van. Met die reden wil je natuurlijk wel aandachtig gekeken hebben naar de witte bureaustoel en aan welke eisen deze moet voldoen. In deze tekst gaan we daarom kijken bij een goede bureaustoel. Wat is er belangrijk aan een goede stoel en hoe zorg je voor minimale blessures wanneer je langer gebruik maakt van de bureaustoelen.

Een goede witte bureaustoel


Een goede witte bureaustoel is belangrijk om blessures te voorkomen. Je zit vaak een lange tijd achtereen in dezelfde bureaustoelen en dus ook in de zelfde houding en dat maakt dat er rugklachten kunnen ontstaan. Je wilt natuurlijk heel voorzichtig zijn met je rug omdat blessures er kort kunnen zijn, maar ook langer kunnen blijven. Het is zelfs zo dat er een hernia kan ontstaan wanneer er voor langere tijd achtereen in dezelfde, verkeerde houding wordt gezeten in de witte bureaustoel. Om dat te voorkomen is het dus belangrijk dat je bureaustoelen gebruikt die voldoende ondersteunend is. We gaan je laten zien aan welke eisen de stoel moet voldoen om zoveel mogelijk ondersteuning te bieden. 

Welke ondersteuning moeten bureaustoelen geven?


Bureaustoelen moeten dus goed ondersteunen, maar hoe krijg je dat voor elkaar? Allereerst is het belangrijk dat de stoel in verschillende hoogtes en dieptes versteld kan worden. Dit is belangrijk zodat meer mensen gebruik kunnen maken van bureaustoelen. Wanneer dat niet kan, is het zo dat de stoel alleen te gebruiken is voor mensen die toevallig een bepaalde lengte hebben die past in bureaustoelen. Iemand met een andere lengte neemt dan direct een verkeerde houding aan. Ook is het belangrijk dat er voldoende steun komt vanuit de rug- en armsteunen. 

De rugsteun bevindt zich achter de rug en wanneer iemand goed in de stoel zit, dat is met een rechte rug, knieën op 90 graden en voeten plat op de grond, moet de steun voldoende de rug ondersteunen. Ook armsteunen zijn belangrijk omdat hier de armen op kunnen leunen wanneer deze niet ergens mee bezig zijn. Dit is dan weer om arm-, pols- en schouderklachten te voorkomen. Ook belangrijk is dat de rugleuning en armleuning aangepast kunnen worden zodat mensen met verschillende lichamen goed in de witte bureaustoel kunnen zitten en ook de goede houding aan kunnen nemen. 

Related Posts

Leave a Comment