Welke kabels heb ik nodig voor in huis?

by admin
0 comment

Vrijwel alles wat we doen heeft tegenwoordig wel een digitale component. Van het versturen van berichten, tot het maken van (video)calls, het zoeken van informatie of zelfs onderweg zijn en navigatie gebruiken. Thuis is de kans groot dat je in ieder geval een tv hebt, een telefoon en een computer of laptop. Dit zijn nog maar een paar digitale dingen die je in huis kunt hebben. Mocht je thuis werken heb je waarschijnlijk ook nog een externe monitor en een printer. 

Misschien houd jij of je kinderen wel van een potje gamen en heb je één of meerdere spelcomputers in huis. Het aansluiten van al deze apparaten kan nogal een gedoe zijn. Al die kabels en apparaten moeten met elkaar verbonden worden. Een HDMI hub of andere adapters kunnen hiervoor een goede uitkomst zijn. 

Verschillende mogelijkheden voor verschillende kabels 


Al jouw kabels hebben een bepaald doel. Een USB C kabel wordt de standaard om iedere smartphone op te laden. En ben je een fan van Apple dan heb je ongetwijfeld een thunderbolt kabel in huis liggen. Deze thunderbolt kabels zijn zowel geschikt om je computer aan de telefoon te verbinden, als om hem simpelweg op te laden. Dit kan natuurlijk ook voor andere Appel producten.

Een USB C adapter is de ideale uitkomst voor als je meerdere apparaten via de USB C ingang wilt verbinden aan je computer. Denk bijvoorbeeld aan meerdere monitoren, via dezelfde ingang. Daarnaast kun je een USB C adapter ook gebruiken om een ander snoertje te verbinden. Bijvoorbeeld een oudere micro-usb aansluiting of een aux aansluiting, wanneer je alleen over de USB C ingang beschikt. 

De veel gebruikte HDMI kabel


Verder heb je nog de veel gebruikte HDMI hub. Dit stukje technologie stelt je in staat om in plaats van één apparaat, meerdere apparaten aan elkaar te vinden middels een HDMI kabel. Deze kabels zorgen ervoor dat een videosignaal wordt verzonden, van het ene naar het andere apparaat. Bijvoorbeeld het signaal van het tv-kastje naar de tv, van de spelcomputer naar de tv of van de laptop of pc naar een andere monitor. 

Met de hub zorg je ervoor dat meerdere apparaten aan één scherm of meerdere schermen aan één enkel apparaat verbonden worden. Hiermee heb je dus veel minder sores met waar ieder kabeltje heen gaat. Daarnaast is het niet nodig om te zoeken naar ruimte om alle kabels in te stoppen. Er is altijd genoeg ruimte. 

Related Posts

Leave a Comment