Werk je interieur af met rolgordijnen of jaloezieën

by admin
0 comment

De raamdecoratie die je gebruikt voor je ramen bepaalt voor een groot deel ook mee je interieur. Er zijn verschillende opties waaruit je kan kiezen. Zo kan je kiezen voor klassieke glasgordijnen, of voiles, die je waarschijnlijk ook terug zal vinden bij je ouders of grootouders. Vandaag de dag zijn echter rolgordijnen en jaloezieën heel populair omwille van verschillende voordelen.

Waarom voor rolgordijnen kiezen?

Er zijn verschillende redenen om voor rolgordijnen te kiezen. Een van de voordelen is dat je rolgordijnen op maat kan laten maken. Hierdoor vermijd je dat mensen bij je binnen kunnen kijken. Je hoeft je dus niet te beperken tot de standaardmaten, bijna alle winkels kunnen dit op maat van jouw ramen maken. 

Daarnaast zijn ze heel eenvoudig in onderhoud. In tegenstelling tot andere soorten gordijnen, houden rolgordijnen veel minder stof op. Ideaal voor mensen die een huisstofmijtallergie hebben. Je hoeft alleen om de paar weken de gordijnen met een vochtige doek en lauw water af te stoffen. 

Bovendien heb je heel wat verschillende mogelijkheden qua stof bij rolgordijnen. Wanneer je rolgordijnen bijvoorbeeld in je slaapkamer wil gebruiken, moeten deze natuurlijk verduisterend zijn voor een optimale nachtrust. Wil je rolgordijnen in de woonkamer, dan kies je best voor semi-transparant zodat ze voldoende licht doorlaten. Check wel even of zulke gordijnen voldoende privacy bieden. Je wil toch niet dat iedereen binnen kijkt terwijl jij lekker op de bank ligt?

Een laatste voordeel is dat deze rolgordijnen voor elke ruimte in je woning geschikt zijn, zelfs voor vochtige kamers zoals een keuken of badkamer. Er bestaan namelijk vochtbestendige rolgordijnen die behandeld zijn met een speciale coating. 

Waarom voor jaloezieën kiezen?

Net zoals rolgordijnen hebben ook jaloezieën verschillende voordelen. Een eerste voordeel is dat je ook hier meerdere mogelijkheden hebt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor houten jaloezieën of jaloezieën uit aluminium. Daarnaast kan je ze voor alle soorten ramen gebruiken en zijn ze meestal goedkoper in aankoop dan andere soorten zonwering. 

Bovendien kan je de lichtinval zelf regelen met jaloezieën. Wanneer de zon erg laag staat en storend zou zijn, kan je de jaloezieën volledig dicht doen. Indien je graag veel zonlicht hebt, kan je ze volledig openzetten. Daarnaast kan je kiezen of je je jaloezieën met of zonder ladderband wil. Zonder ladderband oogt strakker en moderner, terwijl een ladderband een landelijkere uitstraling heeft.

Belangrijk detail is dat houten jaloezieën een stuk zwaarder zijn dan aluminium. Daarnaast zijn ze ook moeilijker af te stoffen. Jaloezieën uit kunststof zullen dan weer meer stof aantrekken, waardoor je meer onderhoud hebt. Hou dit zeker in je achterhoofd als je een keuze maakt. 

Related Posts

Leave a Comment