Werken in de energiesector: investeer vandaag nog in zonnepanelen!

by admin
0 comment

Het verduurzamen van woningen gebeurt tegenwoordig op grote schaal. Waar vooroorlogse woningen vroeger gebrekkige isolatie bevatten en de kou door allerlei kieren het huis binnendrongen, wordt bij nieuwbouwwoningen voorkomen dat de verwarming overuren moet draaien. Daarbij komt echter dat ook deze vooroorlogse en energie-slurpende woningen verduurzaamd worden door middel van kunststof kozijnen of voorzetkozijnen. Ook helpt het enorm om tocht strips aan te brengen of een geheel nieuwe gevel te laten plaatsen. Op die manier wordt voorkomen dat de energierekening hoog oploopt. Om bovendien de energie groen te laten worden, is het sterk aan te raden om te investeren in zonnepanelen.

Wat leveren zonnepanelen mij op?

Duurzame zonnepanelen worden meer en meer geïnstalleerd op daken van woningen, schuren en bedrijfspanden. Hoewel het de investering waard te zijn, is het echter voor veel mensen niet duidelijk wat een zonnepanelen installatie daadwerkelijk oplevert. Wie hierover meer wil weten, moet zich verdiepen in de volgende drie punten. Je verdient de zonnepanelen namelijk op drie manieren terug:

  1. Je wekt je eigen elektriciteit op, waardoor je de energie niet hoeft te ‘kopen’. 
  2. Je kunt de BTW op de zonnepanelen terugvragen bij de overheid. Zonnepanelen koop je daardoor in zekere zin belastingvrij.
  3. Door middel van de salderingsregeling wordt de elektriciteit die je meer opwerkt dan verbruikt, in mindering gebracht op je verbruikte elektriciteit.

 Op deze drie manieren leveren zonnepanelen je dus heel wat voordelen op! Als dat niet als muziek in de oren klinkt? Als je ook graag wil genieten van deze voordelen, is het sterk aan te raden om een kijkje te nemen op de website van SolarBox. Hierdoor krijg je direct inzicht in alle mogelijkheden voor de installatie van zonnepanelen op het dak van jouw woning en weet jij precies op welke manieren jij voordeel kunt bereiken bij de investering van zonnepanelen. Vragen? SolarBox helpt je graag verder!

Related Posts

Leave a Comment