4 manieren om inbrekers geen kans te geven

by admin
0 comment

De afgelopen maanden lijkt het erop dat het aantal inbraken is gedaald. Helaas vinden er momenteel alsnog regelmatig inbraken plaats. De betreffende bewoners verliezen in deze situatie niet enkel hun kostbare spullen, maar de andere buurtbewoners zullen zich ook direct onveiliger voelen. 

Om een inbraak te voorkomen, zijn er diverse tools verkrijgbaar om inbrekers af te schrikken. Indien uw woning voorzien is van een van onderstaande inbraakpreventies zal dit grote invloed hebben op het gevoel van veiligheid en het aantal inbraken in de straat. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees snel verder.

  1. Voordeurbeveiliger

Aan de hand van een voordeurbeveiliger zal het niet langer mogelijk zijn om de meest gebruikte inbraakmethode toe te passen: flipperen. Veel voordeuren bieden niet voldoende beveiliging, waardoor inbrekers, met behulp van een pasje of stukje plastic, gemakkelijk de deuren kunnen openen. De voordeurbeveiliger is simpelweg een metalen strip die gemakkelijk in iedere deurkozijn te plaatsen is. Hierdoor zal het voor inbrekers niet langer mogelijk om in te breken door te flipperen.

  1. Alarmsysteem

Om er zeker van te zijn dat de inbreker niet ongehoord binnenkomt tijdens een inbraak is het raadzaam om een alarmsysteem te plaatsen. Zodra het systeem geactiveerd is en er een beweging gedetecteerd wordt in de woning zal het alarm direct geactiveerd worden. Hierbij zullen de bewoners alert zijn, ook op afstand, en wordt de politie direct op de hoogte gebracht.

  1. Voldoende verlichting

Een inbreker wil uiteraard anoniem blijven. Ze weten immers al te goed dat zij een criminele activiteit uitvoeren. Door de woning te verlichten, zal een inbreker direct in de schijnwerpers staan als hij / zij het terrein ongewenst betreedt. Indien je niet een al te hoge energierekening wenst, is het ook mogelijk om verlichting te plaatsen die enkel activeert als er beweging wordt opgemerkt. 

  1. Camerinstallatie

Indien een inbreker een poging doet tot inbreken, maar snel genoeg vertrekt, komen de inbrekers er in veel gevallen mee weg. Toch blijven veel woningen achter met schade aan de deur of het hek. Zonder bewijs zal een aangifte weinig succes boeken. Het plaatsen van een camerainstallatie zal de inbreker direct op beeld zetten. Op die manier kom je niet met lege handen aan bij de politie. 

Related Posts

Leave a Comment