Zo bescherm je jezelf tegen de hitte

by admin
0 comment

De zomer komt er weer aan, wat betekent dat we allemaal massaal weer naar buiten gaan. We hebben gezien dat het in Nederland ook ontzettend warm kan worden, en temperaturen boven de 30 graden zijn geen uitzonderingen meer. We hebben zelfs de 40 graden al eens aangetikt. De een houdt ervan, de ander vindt het een hel. Het feit is wel dat we ons goed moeten beschermen tegen de hitte, want zo goed kunnen we er niet tegen. Hoe beschermen we ons het beste tegen deze hoge temperaturen?

Zoek de schaduw op

Het lijkt verleidelijk om lekker in de zon te gaan zitten, maar dat kan gevaarlijk zijn. Met deze hoge temperaturen verbrand je binnen de kortste keren en dat is naast pijnlijk, ook erg slecht voor je. Het kan uiteindelijk zelfs tot huidkanker leiden als het te vaak gebeurt. Zoek daarom ook de schaduw op. Ga lekker onder de overkapping van je tuinhuisje zitten of onder een parasol. Het is daar nog warm genoeg, maar je loopt niet het risico om te verbranden.

Insmeren

Smeer je te allen tijde in met zonnebrandcrème. Hierin zit spf en dit beschermt je huid tegen verbranding. Vergeet je gezicht en nek niet ook in te smeren. Het is belangrijk dat je de hele dag door blijft smeren, bij voorkeur elke twee uur. Zo weet je zeker dat je continu beschermd blijft. Het is daarnaast ook verstandig om een petje of hoedje te dragen om je hoofd te beschermen. Zo kan je een zonnesteek voorkomen.

Veel drinken

Bij warm weer verlies je veel vocht, doordat je veel zweet. Wanneer je niet voldoende drinkt, bestaat de kans dat je uitdroogt en dat is gevaarlijk. Blijf dus voldoende drinken, ook al heb je geen dorst. Drink bij voorkeur water. Alcohol is niet verstandig, want dat droogt alleen maar meer uit. Heb je het idee dat je veel vocht verliest en valt er niet tegenaan te drinken? Eet dan iets zouts. Zout zorgt ervoor dat je lichaam vocht blijft vasthouden. Teveel zout is niet goed, maar een handje chips kan zeker geen kwaad.

Related Posts

Leave a Comment