Zo zorg je voor meer privacy in de tuin

by admin
0 comment

De tuin hoort bij je huis, en thuis wil je zoveel mogelijk privacy hebben. Je wil niet dat mensen continu bij je naar binnen kunnen kijken en zien wat je aan het doen bent. In de zomer is het fijn als je in bikini door de tuin kan lopen. Dat doe je niet snel als je weet dat mensen je kunnen zien. Je moet er daarom voor zorgen dat je voldoende privacy in de tuin hebt. Hoe creëer je die privacy?

Hoge schutting

Door een hoge schutting te plaatsen, ontneem je het zicht op je tuin vanuit je buren en eventuele andere huizen in de omgeving. Door een schutting kan je niet heen kijken, wat maakt dat het een perfect afschermmiddel is. Vind je schuttingen niet mooi, kan je er ook voor kiezen om een lamellen schutting te laten plaatsen. Het is in feite een schutting, maar ziet er anders uit dan een traditionele schutting.

Hoge heg of planten

Vind je een schutting niet mooi of niet hoog genoeg? Dan kan je er ook voor kiezen om een heg in de tuin te laten plaatsen. Coniferen kunnen vrij hoog groeien, waardoor er veel van het zicht in de tuin ontnomen wordt. Vind je het teveel werk om coniferen te onderhouden? Dan kan je ook met planten de hoogte in gaan. Plaats bijvoorbeeld bamboe in de tuin. Dat groeit ook de hoogte in, wat veel zicht van de buren ontneemt. Je kan er ook voor kiezen om een bepaald stuk van de tuin te omringen met hoge planten. Wil je de privacy als je met vrienden in de tuin op de lounge set zit? Dan kan je ervoor kiezen om het terras waar de lounge set staat te omringen met hoge planten. Zo kunnen buren misschien nog wel in de tuin kijken, maar zit je toch beschut op bepaalde plekken.

Diepte

Ben je al zoveel mogelijk de hoogte ingegaan, maar vind je nog steeds dat je teveel inkijk hebt? Dan is het een idee om de diepte in te gaan. Maak bijvoorbeeld een zitkuil in de tuin. Zo kom je lager te zitten, waardoor de buren om je heen je minder snel in de tuin zullen zien zitten.

Related Posts

Leave a Comment