Zo voorkom je irritaties tijdens het klussen

by admin
0 comment

Sommige mensen zijn een topteam samen, terwijl anderen het samen klussen liever zoveel mogelijk vermijden. Tijdens het klussen zijn er veel momenten waarop de spanningen tussen partners hoog op lopen. Het is niet voor niks dat het in elkaar zetten van een ikea kast als ultieme relatietest gezien wordt. Wat zijn nou de grootste irritaties die tijdens het klussen voorkomen? En hoe voorkom je deze irritaties?

Verschillende inzichten

Ondanks dat er vaak een gebruiksaanwijzing bij zit, wordt deze lang niet altijd goed doorgenomen. Als dat niet wordt gedaan, ga je aan de hand van je eigen inzicht een meubel in elkaar zetten. Als je dat met zijn tweeën doet, heb je dus te maken met het inzicht van twee verschillende mensen. Dat die inzichten niet altijd overeen komen, is geen verrassing. Op dit punt ontstaan er veel irritaties, omdat je allebei een andere mening hebt over hoe iets in elkaar gezet moet worden. De manier om dit te voorkomen is door van te voren goed de gebruiksaanwijzing door te nemen. Wees niet eigenwijs, lees dat boekje even door. Zo kan je een boel narigheid voorkomen.

Taakafdeling afspreken

Ieder heeft zijn eigen specialiteit. Waar de een heel handig is met elektra, is de ander heel behendig in het schilderen van een muur. Wanneer je elkaars sterke en zwakke punten goed kent, kan je de taken daarop afstemmen. Op die manier doet een ieder waar hij of zij goed in is en je voorkomt dus dat de irritaties hoog oplopen. De mediator uit Amersfoort hoeft er dan niet aan te pas te komen.

Zoek hulp

Als je weet dat je niet de beste klusser bent, is het misschien verstandig om dat direct toe te geven en te zorgen voor (professionele) hulp bij de klus. Een klusjesman weet precies wat hij doet. Het kost weliswaar wat geld, maar je voorkomt ook een heleboel gezeik en spanningen tijdens het klussen.

Related Posts

Leave a Comment