3 manieren om je industriële interieur gezellig te maken

by admin
0 comment

Hoewel je een industrieel interieur misschien juist kiest omdat je van een stoere, strakke look houdt, mag het ook best een beetje gezellig worden. Het kan namelijk ook snel kil en ‘te gestyled’ aanvoelen en je moet er tenslotte wel in kunnen leven. In dit artikel beschrijf ik drie manieren om je industriële interieur gezellig te maken. 

Gebruik persoonlijke accessoires

Een geheel industrieel interieur kan kil en onpersoonlijk aanvoelen. Wanneer je teveel focust op de industriële look, zul je merken dat het misschien niet echt als jouw huis aanvoelt. Door persoonlijke elementen te verwerken in je interieur maak je het meteen een stuk gezelliger. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende fotolijsten met foto’s van je gezin of aan een souvenir van je laatste vakantie. Wanneer je deze elementen goed laat aansluiten op de rest van je interieur vloeit het perfect in elkaar over. 

Kleed het aan met zachte materialen

Maak ook gebruik van zachte materialen om je interieur enigszins comfortabel te maken. Een stoer, industrieel interieur mag namelijk ook best wat zachts hebben. Ook zachte dingen kunnen trouwens best stoer zijn. Denk aan een mooi kussen die op je bank ligt of aan een vloerkleed in industriële stijl. Ook een schapenvel of een koeienvel staan vaak goed bij een industriële look. Door subtiel zachte elementen aan te brengen in je woning, maak je het al een stuk gezelliger. Wees dus niet te hard wanneer je je huis inricht, letterlijk. 

Natuurlijke elementen maken het huiselijk

Planten passen perfect bij een industrieel interieur en zijn ook nog eens hartstikke goed voor je. Ze geven je interieur een huiselijke sfeer en kunnen in de juiste pot en met de juiste dosis ook nog best industrieel zijn. Zet bijvoorbeeld twee grote betonlook potten neer met planten er in. Zorg dat de potten dezelfde look hebben. Hierdoor behoud je eenheid. Wil je een kleiner plantje ergens neerzetten, gebruik dan ook dezelfde look pot (wellicht in een andere kleur). In een industrieel interieur wordt vaak veel gewerkt met de basiskleuren grijs en zwart. Door planten toe te voegen, geef je net die touch van kleur aan je woning. Van een beetje kleur wordt niemand minder. 

Andere natuurlijke elementen waar je aan kunt denken zijn hout en riet. Wanneer de basis van jouw woning industrieel grijs, beton, zwart en wit is, kun je het juist met deze materialen erg gezellig maken. De warme kleuren van het hout en riet kunnen dan een perfecte balans vormen met het ‘koude’ van de industriële elementen.

 

Related Posts

Leave a Comment