4 duurzame tips voor in de slaapkamer

by admin
0 comment

Duurzaamheid is erg belangrijk. Het is iets wat veel mensen proberen door te voeren in hun woning, maar waar veel mensen ook nog wel wat moeite mee hebben. Toch is het zetten van duurzame stappen eigenlijk veel makkelijker dan veel mensen denken. In dit artikel geven we je een aantal tips voor een duurzame slaapkamer.

Duurzaam beddengoed

Je bed is natuurlijk hét voorwerp in je slaapkamer en dit is dan ook het juiste meubel om je streven naar duurzaamheid te beginnen. Er zijn verschillende manieren om je bed duurzaam te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een duurzaam geproduceerd frame kopen. Je denkt misschien dat het daar dan bij ophoud, maar dat is zeker niet waar. Er zijn ook duurzame matrassen, dekbedden en kussens te koop. Zo kun je een natuurlatex matras kopen bij unamatras.nl. Deze matrassen zijn gemaakt van een volledig duurzaam materiaal, waardoor ze lang meegaan en weinig impact hebben op het milieu.

Verlichting

Verlichting is een enorm belangrijk punt op het gebied van verduurzaming. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor je slaapkamer, maar voor je hele woning. Veel mensen zijn er al naar overgestapt, maar ook veel mensen maken nog geen gebruik van LED-verlichting. Gek eigenlijk, want LED-verlichting is een stuk energiezuiniger en daarmee ook een stuk goedkoper. Daarbij gaan LED-lampen erg lang mee, waardoor je ze niet vaak hoeft te vervangen. 

Tweedehands 

Wanneer je meubels in je slaapkamer gaat zetten, zijn tweedehands meubels een goede optie. Natuurlijk begrijpen we dat je niet zo snel voor een tweedehands bed zult kiezen, maar een kledingkast of nachtkastje kan prima. Door voor tweedehands producten te kiezen, gaan deze producten langer mee. Daarbij hoeven er geen nieuwe producten gemaakt te worden om deze oude meubels te vervangen.

Isolatie

De slaapkamer is een lastige plek wat betreft isolatie. Waar je graag wilt dat de rest van je huis comfortabel warm is, wil je juist dat je slaapkamer lekker fris en goed doorgelucht is. Dat zorgt voor problemen, want als je ruimtes niet goed geïsoleerd zijn, verdwijnt veel warmte door kiertjes en gaatjes in de slaapkamer en dus naar buiten. Dat kost veel energie en is zonde. Zorg dus voor goede tochtstrips en probeer (als je die mogelijkheid hebt) alle ruimtes optimaal te isoleren. Natuurlijk zet je ook de verwarming op je slaapkamer niet aan als je het raam open hebt staan.

Related Posts

Leave a Comment