5 Tips om je woonkamer knus en gezellig te maken

by admin
0 comment

Een woonkamer is een persoonlijke plek in je woning, waar je je na een lange werkdag heerlijk moet kunnen ontspannen. Het moet een plek zijn waar je je thuis voelt. De woonkamer wil je dan ook zo inrichten, dat je je er thuis in voelt. Hoe doe je dat? Waar moet je op letten? In dit artikel geven we je vijf tips om deze kamer om te toveren in een gezellige, knusse plek waar je heerlijk kunt relaxen.

Tip 1: Sfeerverlichting

Een kamer met veel (zon)licht kan ideaal zijn, maar het kan ook averechts werken. Na een lange werkdag wil je immers niets liever dan even lekker ontspannen en dat werkt het beste bij sfeerverlichting. Dus doe die gordijnen maar dicht en steek de kaarsen maar aan. Dimbare verlichting met een warme kleur werkt ook erg goed.

Tip 2: Knus en warm

Niks is fijner thuiskomen dan een warme, knusse plek. Dat kan natuurlijk met een centrale verwarming met radiatoren of vloerverwarming, waarbij je zelf in kan stellen wanneer de verwarming aanspringt. Toch is de houtkachel ook helemaal terug van weggeweest. De woning is natuurlijk nog niet warm wanneer je binnenkomt, maar na het aansteken van de kachel geeft het je wel de meest knusse warmte. Houtkachels zijn in verschillende soorten te koop. De gietijzeren kachel is toch wel favoriet. Bijkomend pluspunt: deze staat perfect in elk interieur! 

Tip 3: Persoonlijke touch

Hoe je jouw interieur ook inricht, een persoonlijke touch is altijd goed. Het voelt dan namelijk direct als thuiskomen en dat is uiteindelijk de bedoeling. Een persoonlijke touch kun je aanbrengen door foto’s van je gezin, je familie of je vakantie te plaatsen. Je kunt ook ‘kunstwerken’ van je kinderen inlijsten of een zelfgemaakt beeldje op de kast zetten. Zo’n uniek exemplaar heeft natuurlijk niemand in huis. 

Tip 4: Heerlijk relaxen

Na een lange werkdag wil je natuurlijk het allerliefst neerploffen op een heerlijke sofa. Het bankstel is dan ook een belangrijk pronkstuk in menig woonkamer. Het is aan te raden hier niet teveel op te bezuinigen, aangezien je deze dagelijks gebruikt. Ga langs in een woonwinkel en probeer verschillende banken uit. Het is ook helemaal niet verkeerd om eerst je bankstel thuis met tape op de grond uit te meten. Zo weet je zeker of de bank naar jouw keuze in jouw woonkamer past.

Tip 5: Kleuren combineren

In een interieur wordt vaak voor één hoofdkleur gekozen. Dat kan groen zijn, blauw of misschien wel geel. Maar het is helemaal niet verkeerd om kleuren met elkaar te combineren. Kies bijvoorbeeld contrasterende kleuren voor een verrassend effect of ga juist voor kleuren die elkaar aanvullen. Schakel eventueel een interieurdesigner in voor advies en maak van jouw woonkamer een waar paleisje.

Related Posts

Leave a Comment