De voordelen van een steenkorven schutting

by admin
0 comment

In de wereld van schuttingen zijn er onwijs veel mogelijkheden. Kies je voor een houten schutting, dan kun je tegenwoordig gaan voor een horizontale variant, maar ook voor een verticale variant. Wil je niet voor een houten schutting gaan? Dan zijn er ook genoeg mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de steenkorven schutting. In dit artikel bespreek ik een aantal voordelen van een steenkorven schutting. Want geloof me, die zijn er genoeg. 

Robuuste uitstraling

Als je voor een moderne, stoere tuin wilt gaan, dan kunnen steenkorven niet ontbreken. De stalen korven die gevuld worden met breukstenen vormen een echte eyecatcher in je tuin en hebben een robuuste toevoeging. Ze kunnen je tuin in één keer een stuk spannender maken. Je kunt ze dan ook in allerlei verschillende soorten en maten aanschaffen. Heb je een diepe tuin? Plaats dan niet over de hele lengte steenkorven schuttingen, maar wissel het af met houten schuttingen. Dit geeft een speels effect aan de schutting en voorkomt dat je je opgesloten gaat voelen tussen de stenen ‘wanden’.  

Onderhoudsvrij

Hout gaat na verloop van tijd werken en rotten. Op een gegeven moment zul je de schuttingen dan ook moeten vervangen. Het grote voordeel van steenkorven schuttingen is dat deze heel erg duurzaam zijn en dus erg lang mee gaan. De materialen kunnen goed omgaan met de invloeden van buitenaf. Daarnaast zijn de ook erg onderhoudsarm, je hoeft er namelijk niks aan te doen als ze eenmaal staan. Een houten schutting daarentegen kan eens in de zoveel tijd wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Het feit dat de steenkorven zo onderhoudsvrij zijn, is dan ook een reden voor veel mensen om het in hun tuin te plaatsen. Zo heb je namelijk altijd een mooie schutting zonder dat je er naar om hoeft te kijken. 

Privacy

Het laatste voordeel dat ik wil benoemen is privacy. Bij een standaard houten schutting kun je er vaak nog wel iets doorheen kijken. Bij een steenkorven schutting is dit niet het geval en heb je volledige privacy. Wel is het belangrijk dat je de stenen met zorg in de korven plaatst. Hiermee zorg je ervoor dat de stenen mooi in elkaar vallen en er geen gaten ontstaan. Daarnaast is dit ook beter voor de stenen omdat ze zo minder snel beschadigen tijdens het plaatsen. Kortom, met een steenkorven schutting kun je gerust in je tuin zitten, zonder dat je het idee hebt dat je buren de hele tijd meekijken. 

Related Posts

Leave a Comment